• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Travel
  • /
  • 3 Accessoires die elke motor rijder moet hebben

De veiligheidsuitrusting is van essentieel belang voor elke motorrijder en verdient dan ook de nodige aandacht bij de keuze ervan. Je moet immers goed opletten om te weten welke voorwerpen ideaal zijn in jouw dagelijks leven, om de risico’s van ongevallen te minimaliseren en je te helpen zonder stress te rijden.

Er zijn artikelen die onmisbaar zijn, zoals de helm, die de motorrijder nooit mag vergeten, en andere accessoires die niet verplicht zijn, maar wel het verschil maken voor de veiligheid en het comfort tijdens het rijden. In dit artikel stellen wij de belangrijkste veiligheidsartikelen voor motorrijders voor en laten wij zien hoe belangrijk deze uitrusting is. Kijk hier eens naar!

1. Helm

Een helm is het belangrijkste onderdeel van de veiligheidsuitrusting voor motorrijders, omdat hij echt jouw leven kan redden bij een ongeval. Er zijn veel verschillende modellen helmen, maar ze hebben allemaal tot doel het hoofd te beschermen tegen snijwonden, stoten en andere verwondingen. Bovendien zijn ze in staat de ogen van de motorrijder te beschermen bij wind of regen.

Wil de helm de nodige bescherming bieden, dan moet hij door de regelgevende instanties worden goedgekeurd. Dit betekent dat de helm aan verschillende kwaliteitstests is onderworpen, zodat hij in geval van een botsing bestand is tegen de schok en jouw hoofd beschermt. Het is belangrijk te benadrukken dat je niet mag bezuinigen bij de aanschaf van dit artikel, aangezien een helm van lage kwaliteit het leven van de motorrijder in gevaar kan brengen.

2. Handschoen

De handschoen is een accessoire dat, hoewel het misschien overbodig lijkt, zeer belangrijk is om verwondingen te voorkomen bij valpartijen, door de kou en ook om je te beschermen tegen de regen. Bij de aankoop ervan is het belangrijk te letten op het materiaal waarvan het gemaakt is. Niet elke handschoen kan door motorrijders worden gebruikt, omdat ze de beweeglijkheid van de vingers van de hand kan verminderen en het gebruik van het gaspedaal en de rem van de motorfiets kan bemoeilijken.

Kies daarom een handschoen die specifiek voor motorrijders is. Omdat het een artikel is dat weinig ruimte inneemt, kan de handschoen gemakkelijk worden vervoerd. In geval van regen voorkomt het niet alleen dat jouw handen nat worden, maar ook dat je uitglijdt en een ongeluk veroorzaakt.

3. Motorlaarzen

Motorlaarzen dienen niet alleen ter bescherming op regenachtige dagen, maar ook om de slijtage te vermijden die de motoruitrusting kan veroorzaken aan andere gewone schoenen of sportschoenen, vooral voor motorrijders die dagelijks de motor gebruiken.

Vergeet bij de aankoop niet na te gaan welk materiaal voor de laars is gebruikt, trek de laars aan en test de soepelheid. In sommige gevallen, wanneer het materiaal niet adequaat is, kan het hinderen in plaats van helpen. De tip is om te zoeken naar een waterdichte laars die gemaakt is van PVC, maar die een flexibele zool heeft.

Het is van belang te kiezen voor laarzen van materialen die warmte-isolerend zijn. Zij garanderen een thermisch comfort voor de voeten, hebben een waterafstotende afwerking en bevorderen toch een goede hechting tussen de voet en de zool, aangezien de hele voet erbij betrokken is.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>