Wanneer de temperatuur begint te stijgen en de zomer stilaan in het land komt is het ook weer tijd om de barbecue aan te steken. En wat is er nu gezelliger dan met wat vrienden en/of familie een tuinfeestje te organiseren met een lekker lapje vlees erbij. Een barbecue is niet alleen voor een leuke tijd en ontzettend lekker maar ook heerlijk ontspannend. Heb jij er eentje op de planning staan? Of misschien wel meer dan eentje? Dan heb je natuurlijk ook de juiste accessoires nodig voor de barbecue. Deze drie kan je alvast niet missen!

Een goed BBQ schort

Je moet er niet omheen draaien: lekker aan de barbecue staan is een activiteit die ons terugbrengt tot de oertijd. Heerlijk rond een smeulend vuur staan en het vlees met de vlammen en de warmte bewerken. Die warmte en die vlammen zorgen er echter ook voor dat voor een echte barbecue fanaat een BBQ schort een onmisbaar accessoire is. Dankzij jouw schort geniet je van de nodige bescherming tegen de gevaren van de barbecue. Bovendien ziet ook iedereen in één oogopslag wie hier de echte chef-kok is. En laat je je schort bedrukken met een leuke slogan of tekst? Dan kan de pret helemaal niet meer op.

Handschoenen

Bij een barbecue zijn er heel veel mogelijkheden om je gigantisch te verbranden. Denk bijvoorbeeld maar aan de brikettenstarter, aan het rooster of gewoon aan de vlammen zelf. Stuk voor stuk zaken die je best niet zonder handschoenen vastneemt. Veel mensen kiezen hier voor een ovenwant maar dat is eigenlijk geen ideale keuze. Ze worden vet en zijn niet bestand tegen de extreme temperaturen van de barbecue. Beter kies je dan ook voor een echte gespecialiseerde barbecue handschoen. Zo sta je veilig aan het vuur!

Een roosterborstel

Een barbecue is niet enkel en alleen maar plezier maken. Het is ook na het feestje alles terug opruimen en de barbecue schoonmaken. Dit klinkt simpeler dan het is. Aangekoekte etensresten zetten zich met een gigantische kracht vast aan het rooster. Deze verwijderen met gewone huis-, tuin- en keukenspullen? Dan wensen we je veel succes. Een goede roosterborstel is absoluut een must om het rooster na de barbecue terug op orde te krijgen. Online en in de winkel vind je roosterborstels in tal van van formaten terug.

Nog een paar gratis tips

Heb je de drie voorgaande accessoires in huis? Dan kan er eigenlijk al niet veel mislopen met jouw barbecue. Toch zijn er altijd nog wel meer accessoires die van pas kunnen komen om jouw barbecue naar het volgende niveau te brengen. Heb je bijvoorbeeld al eens nagedacht over een thermometer? Je vindt tientallen verschillende types terug op de markt met elk hun voor- en nadelen en deze laten je toe om hype precies te werken. Heb je ook wel voldoende kwasten in huis om het vlees of de vis lekker in te smeren met de juiste sausjes en marinades? Zijn de tangen die je gebruikt van een goede kwaliteit of komen ze uit zo’n goedkope set?

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>