december 24

3 bestemmingen voor een perfect mannenweekend

0  reacties

Of je nou net je examen hebt gehaald of langzaamaan uitkijkt richting je pensioen: als man zijnde heb je de behoefte om af en toe eens gek te doen. Zonder ouders, vriendinnen of (schoon-)familie maar met je vrienden. Dit kunnen vrienden van vroeger zijn, van je voetbalteam of zelfs van werk. De enige regel is dat het gezellig is en er veel gedronken wordt! 

In dit artikel helpen we je met het kiezen van de juiste bestemming voor het jaarlijkse mannenweekend.


1. Ibiza

We kennen Ibiza natuurlijk als het ultieme party eiland. Zon, zee, strand en de allerbeste clubs met de allerbeste DJ’s. Houdt er wel rekening mee dat een trip naar Ibiza echt volledig in het teken staat van feesten. Tuurlijk kan je overdag prima met een kater op het strand luieren, maar een goede voetbalwedstrijd meepakken zit er niet in.

Ook is het verstandig om genoeg geld mee te nemen. Een drankje in een van de populaire clubs (Pasha, Amnesia, Ushuaïa) is namelijk niet goedkoop.

Let op: als je een mannenweekend plant naar Ibiza is het belangrijk dat je dit in de juiste periode van het jaar plant. In het laagseizoen zijn de bekende clubs gesloten en is het eiland nagenoeg uitgestorven. Het hoogseizoen vindt plaats in de maanden mei tot en met oktober. 

2. Ardennen (België)

De kans is vrij groot dat je vroeger met school al een keer eerder in de Ardennen bent geweest. De kans is ook vrij groot dat je dit toen verschrikkelijk vond. Het was tenslotte iets wat moest van school en dus per definitie niet leuk. Wat ons betreft is de Ardennen echter de perfecte locatie voor een ultiem mannenweekend. 

Waarom?

Je kan er voor relatief weinig geld een vakantiehuis huren met alles erop en eraan. Een binnenzwembad? Geen probleem. Een tennisbaan? Zo geregeld. 

De reden dat een weekend naar de Ardennen zo geliefd is bij ons is het feit dat je eigenlijk alles zelf kan bepalen. Door de mogelijkheden van een luxe villa zal je je niet vervelen wanneer je het hele weekend binnen blijft. Overdag ga je bijvoorbeeld zwemmen en gamen. ‘s Avonds geniet je met z’n allen van wat pizza’s en whiskey en ga je pokeren. Wil je toch iets actiefs doen? In de Ardennen zijn er voldoende mogelijkheden. Denk aan een mountainbike tour of een echte Belgische bierproeverij.

ardennen
Veel vakantiehuizen in de Ardennen beschikken over een zwembad of jacuzzi

3. Warschau

Voor wie het niet weet, Warschau ligt in Polen. Misschien niet het eerste land waar je aan denkt bij het plannen van een mannenweekend maar juist daarom zo leuk. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is Polen al lang niet meer het grauwe oostblok land wat veel mensen in hun hoofd hebben. Zeker niet de grote steden als Warschau, Wroclaw en Krakau. 

Warschau is de hoofdstad van Polen en is goed bereikbaar met vluchten vanaf Eindhoven en Amsterdam. Warschau is een goede optie voor een mannenweekend dat in het teken staat van goedkoop eten, goedkoop drinken en goedkoop uitgaan. Voor een paar tientjes zit je al in het vliegtuig en voor nog een paar tientjes heb je ook nog een prima hotel. Je kater eet je makkelijk weg de ochtend na het uitgaan op een van de ontbijtmarkten in het centrum.


Tags


You may also like

Kunststof of glas?

De racefiets op het dak

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>