augustus 10

3 hulpmiddelen om gezonder te leven

0  reacties

Gezonder leven staat bij veel mannen hoog op het wensenlijstje, maar is niet altijd even makkelijk. Verleidingen liggen tenslotte overal op de loer. Het is dan ook geen schande als je er hulp voor inschakelt. Sterker nog: het is juist slim. We zetten drie hulpmiddelen voor gezonder leven op een rij. 

1. Download de juiste apps

Voor het beste hulpmiddel hoef je geen stuiver uit te geven, want die heb je ongetwijfeld al: een smartphone. Er zijn ontzettend veel apps beschikbaar die jou kunnen helpen om gezonder te leven. Zo kan het bijhouden van je voeding in een app bijdragen aan het ontwikkelen van een gezonder voedingspatroon. Vaak kan zo’n app je precies vertellen wat er in bepaalde producten zit, zodat je goede keuzes maakt.

Daarnaast zijn er veel apps die van pas komen tijdens het sporten. Zo noemt Women’s Health Sworkit Lite, Nike Training Club, 30 Day Challenge en Workout for Women als goede apps die je oefeningen geven waarmee je thuis aan de slag kunt. Je hebt dan niet eens meer een duur sportschoolabonnement nodig. Andere apps zijn juist weer heel handig voor het meten en analyseren van trainingen. Het bijhouden van je progressie werkt doorgaans zeer motiverend.

2. Maak gebruik van nicotinevervangers

Deze tip is alleen voor de rokers onder ons. Dat stoppen met roken een reeks gezondheidsvoordelen oplevert hoeven we waarschijnlijk niet uit te leggen, dat is bij iedereen wel bekend. Maar stoppen is nu eenmaal, op z’n zachtst gezegd, erg lastig.

Met nicotinevervangers heb je minder last van de ontwenningsverschijnselen van roken. Het is ideaal om langzaam mee af te bouwen. Je pakt eerst de gewoonte van het roken van sigaretten aan en werkt daarna aan het minderen van je nicotinegebruik. Bekende nicotinevervangers zijn de pleisters en de kauwgom, maar er is anno 2021 veel meer op de markt. Nicotinezakjes en snus bijvoorbeeld, die je tussen je bovenlip en je tandvlees stopt. Deze zakjes zijn er in verschillende gradaties: van helemaal zonder tabak tot met zeer sterke tabak. Snus van Siberia, te koop bij Taxfreesnus, is een van de sterkste snus die er is.  

3. Koop een smartwatch

Voor deze tip moet je misschien iets dieper in de buidel tasten, maar met een smartwatch haal je wel een sport- en gezondheidsmaatje van formaat in huis. Hoewel een smartwatch tegenwoordig barst van de verschillende functionaliteiten, gebruiken veel mensen hem vooral om hun gezondheid en beweging te tracken. Het verschilt een beetje per exemplaar, maar een paar van de mogelijke functies zijn: het bijhouden van je trainingen, het monitoren van je slaap, het tellen van je stappen en het meten van je hartslag en je stressniveau. Meer geavanceerde modellen kunnen zelfs de maximale zuurstofopname in je bloed meten, wat volgens SamenGezond een goede graadmeter is voor je fysieke conditie.

Hulpmiddelen: handig én motivatieverhogend

Gezonder leven hoef je niet volledig op eigen houtje doen. Door van de juiste hulpmiddelen gebruik te maken, maak je het jezelf niet alleen gemakkelijker, maar kun je ook je motivatie verhogen. Het zou zonde zijn om er geen gebruik van te maken.


Tags


You may also like

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>