• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Tech
  • /
  • 3 manieren om Virtual Reality toe te passen binnen je bedrijf

“He, Ik zie je wel op de VR-meeting van morgen. Vergeet niet op de link te klikken. Het wordt weer reuzegezellig en interessant!”.

Dit zijn zinnen die steeds vaker langs komen en door steeds meer van je collega’s en ook je leiding gevende gebruikt worden. De virtuele realiteit heeft zo zoetjes aan zijn intrede gedaan en de acceptatie komt mede vanwege het gemak en de mogelijkheden stilletjes opgang.

Deze realiteit wordt dan ook steeds vaker toegepast als het om trainingen, vergaderingen en onderzoek gaat.


Training

Steeds meer bedrijven zetten Virtual Reality trainingen in om hun personeel op verschillende vlakken te trainen. Dat is niet gek, gezien de vele voordelen van Virtual Reality voor trainingen. Denk maar aan een training in sales en of marketing waarbij in de virtuele omgeving alle tools aanwezig zijn. Denk daarbij aan documenten, filmpjes maar ook korte oefeningen waarmee het personeel direct en vanuit een en dezelfde ruimte aan de slag kan.

De omgeving is realistisch wat er ook voor zorgt dat het geen wordt aangeleerd, sneller wordt opgepakt en makkelijker voor langere tijd wordt onthouden.

Besprekingen

Uiteraard kun je met de virtuele realiteit gemakkelijk en snel bij elkaar komen voor een meeting. Er zijn daarvoor diverse software applicaties verkrijgbaar.

Denk bijvoorbeeld aan Teams, Jammer etc. Deze apps zijn uitermate geschikt voor bedrijven die uit diverse filialen en afdelingen bestaan. Je hoeft op deze manier niet fysiek bij elkaar te komen. Je bespaart er tijd en kosten. Vooral in deze uitdagende tijd van de COVID-19 pandemie is het organiseren van virtuele meetings voor bijvoorbeeld het plannen van ook een virtuele teambuildingssessie of een aangepast uitstapje een waar voordeel.

Besprekingen en presentaties transformeren van een saaie bedoeling plotseling naar een hele levendige en boeiende gebeurtenis. Dit, doordat niet alleen naar het verhaal geluisterd wordt, maar de mogelijkheid aanwezig is om het gepresenteerde volledig te beleven.

Door doelgroep gericht en creatief je verhaal in elkaar te zetten, vergroot je hier de kans van slagen voor.

Veiligheid simulaties

Naast meetings en trainingen, zijn er nog veel meer mogelijkheden van virtual reality training. Ook op het gebied van het stimuleren van veiligheid heeft de virtuele realiteit een enorme inbreng. Met de VR-oefeningen kun je veilig en doelmatig verschillende simulatietrainingen doorvoeren waar je personeel wel degelijk baat bij heeft.

Er kan effectief gebruik worden gemaakt van methodes waarbij een bepaalde omgeving en of situatie virtueel wordt nagebootst. Je kunt bijvoorbeeld met je virtuele bril op door een bepaalde ruimte heen lopen en daarbij verschillende tasks toevoegen. Zo kan worden na gegaan hoe de werknemer er bijvoorbeeld op reageert. Ook kan heel simpel de ruimte worden aangepast.

Het beste effect wordt echter bereikt als de gecreëerde wereld realistisch en levensgroot is. Je hebt daarbij de mogelijkheid om invloed uit te oefenen op allerhande omgevingsfactoren die je eigenlijk in real- life niet zo gauw hebt vanwege mogelijke gevaren en andere dreigende omstandigheden.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>