3 natuurlijke producten die je nog niet kent

Het gebruik van natuurlijke producten is de beste en meest veilige manier om je gezondheid te verbeteren. Ze bestaan uitsluitend uit natuurlijke ingrediënten en bevatten geen toegevoegde (chemische) stoffen.

Natuurlijke producten zorgen voor veel gezondheidsvoordelen. Daar tegenover staan weinig of geen nadelen of bijwerkingen. Dat geldt zeker voor boswellia, kurkuma en ginseng.


Boswellia

Boswellia is afkomstig van een kleine boom. Je vindt hem vooral in het noorden van India, in Afrika en enkele Arabische landen. De schors levert een witte vloeibare hars op. Die kristalliseert tot goudbruine harskorrels. Het is het belangrijkste bestanddeel van wierook en vormt ondertussen al eeuwenlang de basis van de Indiase ayurvedische geneeskunde.

Werking
Boswellia vermindert de aanmaak van leukotriënen. Deze vetachtige stof veroorzaakt allerlei ontstekingen, vooral in onze gewrichten en heeft ook een belangrijke invloed op de gezondheid van onze bloedvaten en van onze luchtwegen. Een teveel aan leukotriënen is vaak oorzaak van chronische ontstekingen, pijnlijke gewrichten, allerlei allergieën en van cardiovasculaire aandoeningen zoals aderverkalking en hart- en vaatziekten.

Boswellia:

 • Helpt bij ontstekingen en chronische ontstekingen
 • Verzacht pijnlijke gewrichten
 • Verzacht de symptomen allergieën
 • Helpt bij aderverkalking en bij hart- en vaatziekte
 • Herstelt lever en hartschade
 • Werkzaam als bloedverdunner
Boswellia
Boswellia

Gebruik
Boswellia capsules neem je best in tijdens de maaltijd. De gemiddelde dagelijkse dosering varieert tussen 900 en 1200 milligram. Neem dit natuurproduct bij voorkeur samen met een theelepel visolie. Dat vergemakkelijkt de opname. Visolie is van nature rijk aan gezonde omega-3 vetzuren die vooral de gezondheid van ons hart en van onze bloedvaten verbeteren.

Bijwerkingen
Wanneer je de dosering in acht neemt zijn er aan weinig of geen bijwerkingen verbonden. Alleen personen met een gevoelige maag kunnen last krijgen van maagklachten, winderigheid en diarree. Bij gebruik van geneesmiddelen raadpleeg je best altijd eerst je vertrouwde huisarts.

Boswellia is te verkrijgen op Synofit.

Kurkuma

Kurkuma is een ander natuurproduct uit India dat we voor meer en meer gezondheidsklachten gebruiken. Het is afkomstig van de wortel van de kurkuma plant en maakt deel uit van dezelfde familie als gember.

Kurkuma is naast een belangrijk ingrediënt uit de Indiase keuken nu ook populair als superfood en natuurlijk voedingssupplement. Het is rijk aan alle gezonde voedingsstoffen om goed te functioneren en vooral aan curcumine (de werkzame stof van kurkuma) en mineralen zoals natrium en kalium.

Kurkuma is een sterk antioxidant dat ons beschermt tegen de vrije radicalen. Die beschadigen onze lichaamscellen, maken ons ziek en versnellen ons natuurlijk verouderingsproces.

De voordelen van kurkuma
Kurkuma zorgt voor een goede spijsvertering, een gezonde darmflora, voor soepele gewrichten, een gezonde huid en een betere doorbloeding. Je gebruikt het in capsules als poeder of als thee. Je gebruikt het ook uitwendig als gezichtsmaskers, shampoo en conditioner.

Ginseng

Ginseng is afkomstig van de gelijknamige plant die je vooral aantreft in Azië en in Noord-Amerika. De plant heeft dikke, vlezige wortels. Het zijn vooral deze wortels die als voedingssupplement gebruikt worden. Hoe ouder de wortels hoe geneeskrachtiger.

De voordelen van ginseng

 • Het beste voedsel voor ons brein
 • Verbetert ons humeur
 • Versterkt onze hersenfunctie bij Alzheimer
 • Is doeltreffend tegen allerlei ontstekingen
 • Verbetert ons immuunsysteem en onze natuurlijke weerstand