• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Gadgets
  • /
  • 3 redenen waarom een subwoofer niet mag ontbreken in jouw woning

Praat je over subwoofers, dan is niet iedereen gelijk enthousiast. Men struikelt letterlijk over het formaat en er bestaat onduidelijkheid over de meerwaarde. Toch zijn subwoofers een mooie toevoeging aan jouw muziekinstallatie. Daar zijn drie hele goede redenen voor. Tijd om meer te weten te komen over subwoofers. 

1.Het is de ideale aanvulling op je bestaande speakers

Voor een doorsnee speaker is het enorm moeilijk om lage frequenties (bassen) te produceren. Hoewel fabrikanten stunten met een goed frequentiebereik, valt dit in de praktijk vaak tegen. Kleine speakers zijn nou eenmaal niet gemaakt voor het produceren van lage tonen. Probeer je dit toch, dan is de kans groot dat de drivers doorbranden. Voor je het weet zit je met kapotte speakers. Een subwoofer vult de lage frequenties aan die een speaker niet kan produceren. Zie het als een ontlasting van je muziekinstallatie: doordat de speakers geen lage frequenties meer hoeven te spelen, presteren de speakers beter op hogere frequenties. Kort gezegd is een subwoofer de ideale aanvulling op je bestaande speakers.

Mocht je denken dat een subwoofer alleen meerwaarde heeft bij een soundbar, grote stereo-installatie of home-cinemasysteem, dan heb je het mis. Ook bij twee speakers op je boekenplank is een subwoofer een uitkomst. Het frequentiebereik is dan groter waardoor muziek meer diepgang krijgt. Zo geniet je nog meer van je favoriete nummers!

2.Je beleeft films en games intenser

Heb jij thuis geen stereo opstelling maar een surround systeem? Dan is een subwoofer absoluut een must. Bij zo’n opstelling zit een apart LFE-kanaal (Low Frequence Energy), waarin specifieke informatie zit voor lage frequenties die filmmuziek en special effects veelal bevatten. Door het gebruik van een subwoofer hoor je deze niet alleen beter, je voelt ze ook. Films en games beleef je dus veel intenser. Het zorgt voor een echt bioscoopgevoel, en daarom mag een subwoofer eigenlijk in geen enkele home-cinemaset ontbreken.

3. Kleine surround speakers zijn voldoende

Een ander voordeel is dat je aan kleinere surround speakers genoeg hebt als je een subwoofer aanschaft. Dit biedt voor veel (kleine) woonkamers een uitkomst. Wil je zeker zijn van een optimale beleving? Zet dan wel grotere speakers neer aan de voorkant bij de tv (links, midden en rechts).

4. De beste subwoofer voor jou

Kortom, een goede afgestelde subwoofer tilt jouw geluidinstallatie naar een hoger niveau. Of het nou om surround of stereo gaat. Wil jij nog meer genieten van films, games en altijd luisteren naar de beste muziek? Bij iEar’ vind je subwoofers in allerlei soorten en maten: van draadloze subwoofers tot kleine subwoofers die vrijwel niet opvallen. Kom je er niet uit? Bij iEar’ maak je gemakkelijk een demonstratieafspraak, waarbij ze je helpen kiezen. Zo vind je altijd een subwoofer die past bij jouw woning. 

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>