3 redenen waarom je GEEN auto moet kopen (maar wel moet leasen)

Een nieuwe auto nodig? De gemiddelde Nederlander geeft elk jaar duizenden euro’s uit aan autorijden. De hoogste kosten zijn natuurlijk de aanschafkosten. Echter zijn er ook kosten voor reparaties, de verzekering, wegenbelasting, onderhoud en natuurlijk benzine.

Steeds meer Nederlanders kopen echter geen auto’s meer maar leasen deze. Toch zijn er nog veel vragen die mensen hebben hierover. Waarom is het aantrekkelijker om te leasen dan om te kopen? Wij geven je 3 redenen om te kiezen voor private lease!


Wat is private lease?

Bij het private leasen van een auto betaal je een vast bedrag per maand. Voor dit vaste bedrag krijg je een auto ter beschikking voor een vooraf afgesproken periode (meestal is dit 3 tot 5 jaar). In het afgesproken bedrag zijn de kosten voor wegenbelasting, verzekeringen en onderhoud meegenomen. Na afloop van de leaseperiode lever je de auto weer in.

Waarom leasen?

Er zijn genoeg redenen om voor een leaseconstructie te kiezen. De 3 beste redenen om te kiezen voor private lease hebben we voor je samengevat.

1. Leasen maakt je droomauto mogelijk

Heb je altijd al gedroomd van een hele dure auto? Een dikke bak waarvan je weet dat deze opvalt en waarin je graag gezien wordt? Geen probleem als je tienduizenden euro’s op de bank hebt. Maar helaas zitten de meeste van ons niet in deze luxepositie.

Met leasen verspreid je de kosten van de auto over een langere periode, tot wel 5 jaar. Dit zal niet direct betekenen dat je een Lamborghini kan rijden, maar een luxe auto uit het topsegment is nu wel een realistische optie!

Altijd al een Audi willen rijden? Met private lease is het mogelijk.

2. Een gekochte auto daalt in waarde

Heb jij een mooie nieuwe auto op het oog? Stel dat je hier 20.000 euro voor betaald. Vanaf het moment dat je wegrijdt bij de dealership is de kans groot dat deze nieuwe auto nog maar 16.000 euro waard is. Een gigantische waardedaling natuurlijk.

Bij het doorverkopen van je auto zal je nooit meer een bedrag terug krijgen wat in de buurt komt van wat je er zelf voor betaald hebt.

3. Duidelijkheid

Een van de grootste nadelen van het kopen van een eigen auto is dat er altijd onverwachte kosten optreden. Een setje winterbanden kost al gauw honderden euro’s en als er een motorisch onderdeel stuk gaat ben je nog verder van huis.

Met private lease is dit niet het geval. Vaste kosten voor een vaste periode, zonder kleine lettertjes! Je wordt volledig ontzorgd en hoeft geen aparte buffer aan te houden voor de kosten van je auto. Ideaal toch?