• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Cars
  • /
  • 3 tips bij het afsluiten van een autoverzekering

Het afsluiten van een autoverzekering is iets dat in Nederland verplicht is en dat is maar goed ook. Hiermee voorkom je bijvoorbeeld dat je de rest van je leven in de schulden zit op het moment dat je een ongeluk veroorzaakt. Heb jij onlangs een auto gekocht en wil jij deze zo snel mogelijk gaan verzekeren? Dan gaat de informatie in dit artikel je hier zeker bij helpen. Wij geven je namelijk 3 tips die ervoor moeten zorgen dat jij dit zo goed mogelijk doet.

1. Verdiep je goed in de verschillende dekkingen

Wanneer je van plan bent om je auto te verzekeren, dan raden we het je aan om je eerst te verdiepen in de verschillende dekkingen. Je premie wordt namelijk grotendeels bepaald door de dekking waar je voor kiest. In Nederland kennen we drie soorten dekkingen, laten we beginnen bij de eerste, de All-Risk verzekering. Deze verzekering is er voor mensen die een auto hebben die een flinke waarde vertegenwoordigt. De All-Risk verzekering zorgt er niet alleen voor dat je gedekt wordt als je schade veroorzaakt aan andermans voertuig, deze is er ook voor je als je schade veroorzaakt aan je eigen voertuig. Kortom, je bent dus in vrijwel iedere situatie verzekerd en daar betaal je ook voor. Bij deze verzekering is de premie namelijk het hoogste.

Naast de All-Risk verzekering, zou je ook kunnen kiezen voor een WA-verzekering. Deze verzekering dekt jou alleen op het moment dat je schade bij een ander veroorzaakt, de premie die je hiervoor betaald is relatief laag. Ben je op zoek naar een verzekering die je net wat beter verzekerd, dan zou je kunnen kiezen voor de WA-Plus verzekering. Deze verzekert jou bijvoorbeeld ook bij diefstal en brand.

2. Vul goed je gegevens in

Bij het afsluiten van een verzekering is het van groot belang dat je even de tijd neemt om gegevens in te vullen. Bepaalde gegevens doen namelijk ontzettend veel met de prijs. Denk hierbij aan je adres, je leeftijd, maar ook aan het aantal schadevrije jaren dat je hebt. Verder zal je ook moeten schatten hoe veel kilometer je jaarlijks verwacht te rijden.

3. Vergelijk aanbieders

Verschillende verzekeraars bieden verschillende prijzen aan en juist daarom is het verstandig om deze goed met elkaar te vergelijken. Wil jij dit zo goed mogelijk doen, maak dan gebruik van handige vergelijkingswebsites die jou helpen bij een autoverzekering afsluiten. Zo krijg je een goed beeld van de verschillende prijzen en kan je de juiste keuze maken.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>