juli 10

3 Tips bij het opstellen van een testament

0  reacties

De meeste mensen hebben geen idee wat ze echt moeten als ze een testament moeten opstellen. Maar het is een heel belangrijk en cruciaal document. Ben je er aan toe om er eentje te schrijven maar weet je nog niet hoe? Denk dan aan een goedkope notaris om het werk voor je te doen! Dat scheelt jou heel veel werk, en is het misschien toch veel meer waard dan dat je het zelf moet uitzoeken. We hebben hier toch nog wat andere tips voor je. 


Eigen onderzoek

Bij een testament opstellen is het belangrijkste om goed onderzoek te doen. Zorg ervoor dat je weet wat je wil zeggen en hoe je het gaat zeggen. In zo’n formeel document is de opmaak heel belangrijk. Dus let op alle kleine details. Je wilt niet dat er typefout in zit of dat bepaalde zinnen niet juist zijn geformuleerd. Als dit wel zo is ziet het er heel slordig uit en zal het niet goed voor jou uitpakken. Maar nog belangrijker, je maakt het moeilijker voor degene die je dingen wilt nalaten. Wanneer jij er niet meer bent wil je dat zaken zo duidelijk mogelijk vastgelegd zijn. Als jouw geliefde eerst dagen bezig moeten zijn met het ontcijferen van je testament zadel je ze op met een hoop extra werk.

Eerlijk en nauwkeurig

Zorg dat je niet liegt en heel duidelijk bent. Het is het beste om volledig eerlijk te zijn en er een echte openbaring van te maken. Vertel precies wat je wilt en zorg ervoor dat alles duidelijk is beschreven zodat er geen verwarring ontstaat. En weet zeker dat je achter jouw keuze staat. Denk niet alleen aan het geld maar ook alle andere kleine dingen in je bezit. Weet je nu al dat bepaalde familieleden om bepaalde dingen ruzie gaan maken? Zet het dan ook duidelijk in je testament. Zo voorkom je veel gedoe in de toekomst. 

Notaris inhuren

Het opstellen van een goed testament is lastiger dan je denkt. Om die reden kan het slim zijn om dit uit te besteden. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende interessante mogelijkheden en zijn de kosten een stuk lager dan een aantal jaar geleden. Het vinden van een goedkope notaris is gelukkig steeds makkelijker.

Door een notaris in te huren weet je zeker dat alles goed op papier komt te staan. Ook heb je de zekerheid dat het testament meerdere keren nagelezen wordt en gecheckt wordt. Bovendien kan deze notaris ook helpen op het moment dat jij er niet meer bent. Het is dus zeker geen slecht idee om wat geld uit te geven aan een goede notaris. Dit bespaart je op de lange termijn een hoop zorgen.


Tags


You may also like

3 Verftrends van 2021!

3 Verftrends van 2021!
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>