3 tips voor een perfect dagje Utrecht

Als je er al een keer geweest bent dan weet je hoe leuk de stad Utrecht kan zijn. Met de vele grachtjes en rondvaartboten heeft het veel weg van onze hoofdstad, Amsterdam. Toch heeft Utrecht een volledig eigen sfeer en eigen trekpleisters.

Ga je voor het eerst de stad Utrecht bezoeken? Met deze 3 tips hoef jij je niet te vervelen.

Tip 1: een rondvaart

Je hebt Utrecht niet echt gezien zonder door het centrum te varen. Dit doe je natuurlijk met een van de rondvaart rederijen. Een uurtje varen is niet al te duur en mocht het weer tegenzitten zit je alsnog lekker droog. Het voordeel van een rondvaart tocht is dat je dingen ziet die niet opvallen wanneer je loopt over straat.

rondvaartboot utrecht

Denk hierbij aan bijzondere gevels en ouderwetse architectuur. Een rondvaart kost ongeveer € 15 per (volwassen) persoon en duurt een uurtje. Als dit naar jouw smaak te kort is zijn er ook tours van anderhalf uur.

Tip 2: Bier proeven!

Zeker wanneer je met vrienden bent is een dagje in een andere stad niet compleet zonder bier toch? Dat dachten wij ook. Er zijn meerdere bierproeverijen in de stad, waaronder de legendarische Bierverteller.

Ga lekker achterover hangen met een speciaal biertje in de hand en laat je vertellen over de verschillende wijzes hoe het bier gebrouwen wordt.

De meeste bierproeverijen vind je in het centrum. Net als de meeste winkels overigens. Wil je het centrum juist zoveel mogelijk vermijden? Dan kunnen we je ook het winkelcentrum Leidsche Rijn aanbevelen.

Tip 3: het allerlekkerste eten

Bij ALAN & PIM’s eet je de lekkerste kip van het spit

Na een drukke dag achter de boeg te hebben zal de lege maag inmiddels wel gaan protesteren. Gelukkig zijn er restaurants in overvloed. Trek in een overheerlijk stuk kip? Dan is dit kiprestaurant een absolute aanrader.

Maar ook sushi liefhebbers komen goed aan hun trekken. Deze stad heeft alles, gezelligheid, cultuur EN lekker eten. Wat wil je nog meer?