3 tips voor een romantisch weekendje aan zee

Posted in  Travel  on  september 7, 2022 by  San0 comments

Pas verliefd of al heel lang samen? Romantiek is een goed idee voor iedere relatie. En waar kun je dat nou beter voor elkaar krijgen dan tijdens een weekend aan zee. Met je voeten in het zand, luisterend naar het geluid van de golven en starend naar de ondergaande zon of naar elkaar, kan het leven opeens heel erg mooi zijn.

In dit artikel lees je drie tips die ervoor zullen zorgen dat het een geslaagd, romantisch weekend zal worden:

Tip 1: Kies een locatie die je happy maakt

De een kiest voor rust, de ander heeft graag wat meer ambiance. Persoonlijke voorkeuren zijn belangrijk bij het kiezen van jullie romantische locatie. Wil je een breed strand? Een boulevard? Dicht bij de duinen? Bedenk dat je met twee personen bent en dat een romantisch weekend pas geslaagd is als jullie beiden tevreden zijn.

Bij de keuze van jullie hotel aan zee, wil je uiteraard kunnen genieten van die zee. Als je kilometers ver moet wandelen voordat je eindelijk de zee kunt zien, zal dat de stemming vast niet bevorderen. Kies voor een romantisch weekendje weg, bij voorkeur voor een kamer met een terras dat uitkijkt op de zee. Als roomservice binnen jullie budget past, kun je hier optimaal gebruik van maken. Maar zelfs als dat niet zo is, is dat geen probleem. Met een gebakje van de bakker, kun je ook genieten van elkaar en van het uitzicht!

Tip 2: Zorg dat je binnen je budget blijft

De meeste ruzies binnen koppels gaan over geld. Het zou zonde zijn, als je na je romantische weekendje, ruzie krijgt omdat er geen geld meer is om de rest van de maand te overbruggen. Ga daarom slim om met je budget. Via een ‘hotel aan zee aanbieding’, kun je een overnachting regelen voor een aangename prijs. Soms zitten daar zelfs maaltijden bij in. 

Indien de maaltijden niet inbegrepen zijn, beslis dan van tevoren hoeveel je wilt besteden aan de maaltijden. Liefde van de man gaat door de maag. En stiekem de liefde van de vrouw ook. Lekker eten is belangrijk maar dat kan ook binnen een budget. Restaurantjes direct aan zee zijn vaak duurder dan de eetgelegenheden iets verder van het water. Kijk op internet of een restaurantje er gezellig en romantisch uitziet, bekijk de prijzen en lees de recensies. Ook is het niet altijd nodig om een maaltijd ter plaatse te nuttigen. Een broodje eten tijdens een romantische strandwandeling smaakt misschien nog wel beter dan iets ter plaatse nuttigen.

Een avond borrelen op een terrasje of in een café, is een zware kost voor je portemonnee. Bedenk dat je aan zee bent en dat je dus best gebruik kan maken van deze romantische locatie. Neem een picknickkleed (of gewoon een grote doek) en een koelbox 
mee op je weekendje weg. Ga naar een supermarkt en haal daar hapjes, drankjes en kaarsjes voor de sfeer. Kies een mooi plekje op het strand of in de duinen. Zet, indien gewenst, een romantisch muziekje aan via je telefoon. Geniet van de ondergaande zon, de meegebrachte versnaperingen en vooral van elkaars gezelschap.

Tip 3: Wellness geeft je weekend net een extraatje

Indien jullie hotel aan zee beschikt over wellness faciliteiten, maak daar dan zeker gebruik van. Opwarmen in de sauna nadat jullie bijna weggewaaid zijn op het strand, elkaars lichamen voelen tijdens het zwemmen in het zwembad of hand in hand genieten in het stoombad. Het zal de romantiek enkel vergroten. 

Indien jullie hotel aan zee niet beschikt over wellnessfaciliteiten, is dat ook geen probleem. Met de zee om in te duiken, een fles massageolie om elkaar te masseren en elkaars lichamen om op te warmen, kom je ook al een heel eind!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>