Wanneer je aan een man vraagt wat zijn meest waardevolle bezit is, krijg je waarschijnlijk zijn auto als antwoord. Niet zo gek natuurlijk, want wij mannen zijn enorm gehecht aan ons oh zo dierbare voertuig. Soms gaat het zelfs zo ver, dat de auto gezien wordt als een volwaardig familielid. Dit levert wel eens ruzie op met vrouw en kinderen, maar dat nemen we voor lief. We willen onze auto dan ook zo goed mogelijk behandelen, maar hoe kan dit zo goed mogelijk gedaan worden, naast het geven van liefde en een ‘gentle’ behandeling? Dat ontdek je hieronder! We gaan namelijk kijken naar enkele tips kijken die je helpen bij het beschermen van jouw auto.

Afdekhoes voor de auto

De eerste belangrijke tip voor het beschermen van de auto is het gebruik van een auto afdekhoes. Je wilt namelijk niet weten hoe snel je auto vies wordt, al kan je hier waarschijnlijk wel over meepraten.

Zowel in de zomer als in de winter komt er allerlei viezigheid op de auto terecht. Dit gebeurt tijdens het rijden, maar ook gewoon als de auto stilstaat en het maakt dan niet uit of hij onder een afdakje staat. Viezigheid zit er namelijk zo.

Tijdens het rijden krijg je bijvoorbeeld te maken met opspattend vuil, zand, of water wanneer het slecht weer is geweest. Dit komt natuurlijk niet ten goede van de schoonheid. Toegegeven, een afdekhoes voor de auto zal hier niet veel bij kunnen helpen, maar waar dit wel enorm bij helpt is wanneer de auto stilstaat.

Ook wanneer de auto geparkeerd staat bij bijvoorbeeld jouw huis komt er allerlei viezigheid op terecht. Met een beetje pech ziet een vogel de auto aan voor een toilet en zit de hele auto onder de vogelpoep. Ook slecht weer werkt natuurlijk niet mee en kan allerlei smerigheid op de auto brengen. Een afdekhoes voor de auto doet hiervoor wonderen en kan het vuil dat op de auto komt flink verminderen. Dat scheelt alweer een wasbeurt!

Check de auto regelmatig

Ongetwijfeld zul je aan vrienden of familie wel eens vragen hoe het met ze gaat. Het beste is om ook regelmatig te checken hoe het ervoor staat met je auto. Want zoals gezegd, je auto is naar alle waarschijnlijkheid één van je waardevolste bezitten, samen met je smartphone.

Het regelmatig even nakijken van de auto is namelijk van essentieel belang bij het beschermen van de auto. Vergelijk dit bijvoorbeeld met een patiënt in het ziekenhuis. Deze zal ook soms terug moeten komen naar het ziekenhuis voor controle.

Hoewel je auto om de paar jaar voor een APK keuring moet, is dit over het algemeen niet voldoende voor een goede verzorging van je auto. Waar moet je dan aan denken?

Je kan bijvoorbeeld je rijstijl aanpassen en volgens het boekje gaan rijden. Hoe leuk het ook kan zijn om soms even lekker te scheuren, hier doe je de auto geen plezier mee. Behandel de auto alsof het een dierbare is. Zo verminder je de kans dat er problemen ontstaat enorm.

Verder kan je zelf ook af en toe even een check uitvoeren bij de vloeistoffen. Het is goed om niet voor elk klein dingetje naar de garage te rijden, terwijl je het soms zelf ook makkelijk op kunt lossen. Mocht je echt onhandig zijn, is het natuurlijk wel beter om het aan iemand anders over te laten, maar over het algemeen is het checken van het oliepeil of het bijvullen van de ruitenwisservloeistof iets wat iedereen wel kan.

Gebruik special autolak

Voor de echte autofanaat is de volgende tip voor het beschermen van de auto het gebruik van speciale lak. Wanneer jouw auto veel te verduren krijgt, zal je zien dat de lak ook steeds minder mooi wordt en dan ziet de auto er al snel een stuk minder mooi uit. De lak bepaalt namelijk voor een groot deel het uiterlijk van je auto.

Daarom zijn er een aantal dingen die je kan doen om de lak mooi te houden. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van autowax. Verder kan je er ook voor kiezen om een speciale coating te gebruiken, die de levensduur van de lak flink kan verlengen. Let er wel op dat dit een investering kan zijn, maar je auto wordt er wel veel beter van.

Het onderhouden van de auto is dus een flinke klus, maar met deze tip en de andere twee bovenstaande tips kom je al een heel eind!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>