Hebt je een van de nieuwste iPhones in handen? Gefeliciteerd! Je houdt een aantal van de meest geavanceerde mobiele computertechnologie in de palm van je hand. Dat is best cool.

Naast alle voor de hand liggende goede dingen die het kan doen, zoals het maken van fantastische foto’s, draadloos opladen, enz., zijn er enkele coole functies waar je misschien niet van op de hoogte bent.

In dit artikel gaan we een aantal toffe features van de iPhone 12 met je bespreken. Hierdoor gebruik jij de iPhone 12 op een manier dat je z’n potentie maximaal benut.

Smart data-modus beheren

5G is geweldig. Maar het kan ook de levensduur van de batterij van je iPhone verlengen. Om dit probleem te verminderen, beschikt je Apple-telefoon over de Smart Data Mode, een functie die afhankelijk van de netwerkactiviteit tussen 5G en 4G schakelt.

Je hebt bijvoorbeeld geen 5G nodig terwijl je door je Twitter- en Facebook-tijdlijnen bladert. In de Smart Data-modus zal je iPhone in die gevallen 4G gebruiken. Maar als je ervoor kiest om een video te downloaden op Apple TV, maakt je iPhone 12 automatisch gebruik van snellere 5G.

Profiteer van Lidar en maak portretten in de nachtmodus

De camera-array met drie lenzen op deze iPhone bestaat uit een Lidar-sensor (lichtdetectie en -bereik). Het gebruikt lasers om afstand te meten, en dat brengt veel voordelen met zich mee. Je nieuwe iPhone kan bijvoorbeeld superieure Augmented Reality-ervaringen bieden, dus vergeet niet om naar de App Store te gaan om enkele AR-apps uit te proberen. Om het nog beter te maken, verbetert Lidar ook de automatische scherpstelling met maximaal zes keer, zodat je nog betere foto’s en video’s kunt maken.

Beide versies van dit de iPhone ondersteunt de nachtmodus op de camera’s aan de voor- en achterzijde. Maar vooral op de Pro-versie kun je ook portretten in de Nachtmodus maken met de achteruitrijcamera. Dat wordt mogelijk gemaakt door de verbeterde automatische scherpstelling die door de Lidar-sensor tot stand is gebracht.

Lees tip: Op zoek naar de beste senioren telefoon? Bekijk onze top 5!

Gebruik je iPhone als autosleutel

Tot slot bieden veel autofabrikanten de mogelijkheid om je voertuig te besturen met een digitale autosleutel. Als je auto compatibel is, kunt je deze sleutel toevoegen aan de Wallet-app op je iPhone.

Vervolgens kun je je iPhone (of Apple Watch) gebruiken om je auto te ontgrendelen, te starten en zelfs je virtuele autosleutel met anderen te delen.

Om aan de slag te kunnen, moet je de eigenaar zijn van het account dat is verstrekt door de fabrikant van je voertuig, en moet je auto zijn gekoppeld aan het account (een dealer kan je hierbij helpen). Je moet je ook met je Apple ID aanmelden op een iPhone die met een wachtwoord is beveiligd.

Zodra je de app van de autofabrikant hebt geopend om een sleutel in te stellen en de informatie naar Apple Wallet wordt verzonden, Je wordt gevraagd je iPhone op de sleutellezer te plaatsen zoals aangegeven in de instructies op het scherm, zoals een smartphone-lade met NFC-sensor, en vervolgens te wachten tot je iPhone en auto zijn gekoppeld.

Meer tips over het gebruik van je splinternieuwe iPhone? Check de consumentenbond eens, ook hier vind je mooie tips!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>