september 20

3 Verftrends van 2021!

0  reacties

Het kiezen van de juiste verf is en blijft een uitdaging voor veel mensen. Door simpelweg een ander kleurtje op de muur te smeren kun je in een keer de hele uitstraling van je huis vervangen. Kies je voor een warme kleur? Of juist voor een neutralere kleur?

Het zijn waarschijnlijk afwegingen die je al 100 x in je hoofd hebt gemaakt. Maar wat zijn nu de verf trends van dit moment? Welke kleuren zijn helemaal hot op het moment? Het antwoord op deze vragen vind je hieronder. Wij bespreken namelijk de 3 leukste verf trends van het jaar 2021!

Kleurvakken

Kleurvakken zijn terug van weggeweest. Misschien heb je een kleurvak wel eens eerder gezien: je verdeelt de wanden in verschillende kleuren. Een kleurvlak kan enorm leuk staan bij de eettaffel of bij de zithoek. Kies bijvoorbeeld voor een donker kleurvak op een lichte muur.

Dit vlak zal echt van je muur afspringen en een echte eye-catcher in je huis worden. Let er overigens wel op dat je zorgt voor een goede grondverf (Trimetal Magnaprim Fix is een van onze favorieten) anders kun je namelijk verschil in textuur krijgen.

Matte verf

De matte verf is populairder dan ooit. Waar je vroeger voornamelijk zijdeglans en hoogglans verf zag is dat tegenwoordig wel anders. Matte verf wordt steeds vaker gebruikt in huishoudens. Denk bijvoorbeeld aan mat zwarte deuren en kozijnen.

Wanneer je kiest voor een matte verf dan geeft dit vaak een “gezellig” effect doordat het licht verzacht wordt. Dit zorgt er bovendien voor dat je huis een hele warme uitstraling krijgt. Ook heb je bij matte verf bijna geen reflectie. Hierdoor zie je onregelmatigheden veel minder goed dan bij hoogglans verf.

Een ware trend die je steeds vaker terugziet komen. Ook worden veel keukens tegenwoordig met matte verf geschilderd. Dit geeft een enorm toffe look. Enige nadeel van matte verf? Je ziet er sneller vingerafdrukken op waardoor je vaker een doekje over het object moet halen.

Duurzaamheid

Duurzaamheid en het milieu zijn in het jaar 2021 actueler dan ooit. Dit je zie dan ook terug bij het aanbod verf wat er tegenwoordig verkrijgbaar is. Steeds meer winkels bieden namelijk duurzame en ecologische verantwoorde verf aan.

Het mooie van deze verf? Ecologische duurzame verf is vaak niet duurder of van mindere kwaliteit dan normale verf. Kijk bijvoorbeeld een bij verf.nl, hier vind je ontzettend veel duurzame soorten verf. Met een duurzame verf pimp je niet alleen je eigen huis maar ook het milieu. Win-win dus!


Tags


You may also like

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>