Met mooi weer ruik je het vaak al in de buurt: de geur van de barbecue. Ook op de koudere dagen kun je trek hebben in een lekker stukje vlees. Loopt bij jou ook direct het water in de mond, maar kom je met je inspiratie niet verder dan die standaard gehaktbal of een speklap? Dan is het maar goed dat je dit artikel nu leest, want je leest hier meer over 3 goede, maar bovendien heerlijke, stukken vlees die uitermate geschikt zijn voor op de barbecue.

Soorten die je zeker moet proberen

Elk vlees heeft natuurlijk zijn eigen smaak en bereidingswijze, maar onderstaande soorten zijn absoluut de moeite waard om eens te proberen. Verras jezelf of genieten samen met anderen.

1. Bavette

Een ander stuk vlees dat zich perfect leent voor op de barbecue, is de bavette. Zeker, wanneer je dit van te voren insmeert met een mix van olie en kruiden, zul je een krachtige smaak proeven. Nadat je het stuk vlees een minuut of 10 grilt, waarbij je het regelmatig keert, zul je zien dat het vlees mooi bruin kleurt. Laat het nadien even rusten, voordat je aanvalt. Op deze manier gaat er minder vocht verloren en behoudt het stuk vlees zijn malsheid.

2. Ribeye

Een bekend stuk vlees dat zich goed leent voor bereiding op de barbecue, is de ribeye. Mals en sappig, dat zijn de woorden die de smaak goed omschrijven. Als je het op de barbecue legt, houd het gaar proces dan goed in de gaten. Natuurlijk heeft ieder zijn voorkeur, maar Ribeye wordt het best gegeten als deze van binnen nog een zacht roze kleur heeft. Een goed stuk van dit vlees is zo’n twee vingers dik en heeft niet veel meer nodig dan een snufje zout. Wil je er toch wat meer van maken? Dan kun je het vlees een extra smaak geven door het in te smeren met een zogeheten dry rub. Dit is een marinade die je zelf kunt maken van ingrediënten, zoals bijvoorbeeld oregano, olijfolie en knoflookpoeder.

3. Picanha

Wil je nu echt eens een keer iets anders, ga dan voor Picanha. Een heerlijk stuk rundvlees dat lekker mals in de punt is, maar wat steviger bij het brede gedeelte. Hier in Nederland is het nog niet zo bekend, maar in een continent als Zuid-Amerika is het een van de meest gegeten vleessoorten. Verwijder simpelweg de zichtbare vliesjes en snijd het vlees licht in. Strooi hierna wat peper en zout over het vlees, laat dit even intrekken en het is klaar om gebakken te worden. Is het vlees na een paar minuten aan elke kant goed bruin, laat het dan even rusten onder een stuk aluminiumfolie. Al met al een simpele bereiding met een verbluffend resultaat.

Van burger tot spies

Wist je dat sommige van bovengenoemde vleessoorten zich ook perfect lenen om een burger van te maken of te eten als een spies? Op deze manier kun je nog eens extra variëren, wel zo leuk. Eet smakelijk!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>