Tsja, toch weer een dagje ouder. En die 30, dat is toch wel een dingetje natuurlijk. Je hebt nog een heel leven voor je, maar je bent toch echt een stuk volwassener dan toen je toen, tien jaar geleden 20 werd. Geen zorgen, als je op deze paar dingen let blijf je net zo van het leven genieten als de afgelopen 10 jaar.

Zorg dat je fit blijft

Hoe jonger je lichaam, hoe meer het kan hebben. Als je ouder wordt is het belangrijk om te zorgen dat je een goede conditie houdt. Daarnaast kan het geen kwaad je zorgverzekering misschien alvast uit te breiden. De kans op kleine kwaaltjes en ongemakken neemt toe, dus daar wil je goed verzekerd voor zijn.

Dat geldt ook voor je gebit, dat ondertussen toch ook al heel wat jaren meegaat. Een goede tandartsverzekering is zeker geen overbodige luxe. Zo hoef je je geen zorgen te maken als de tandarts eens wat extra werk moet verrichten. En ondertussen natuurlijk wel gewoon netjes je tanden blijven poetsen hè.

Denk na over later

We weten het… ben je net 30, moet je al gaan nadenken over wanneer je 60 of 70 bent. Maar feit is wel dat je steeds minder hoeft te rekenen op de overheid voor je oudedagsvoorziening. En ook het pensioen dat je via je je werkgever opbouwt is al lang niet meer zo’n zekerheid als het vroeger was. Het is dus slim om zelf wat te regelen.

Het goede nieuws: hoe vroeger je daarmee begint, hoe makkelijker dat gaat. Als je nu steeds een klein beetje extra geld wegzet, profiteer je daar later van. Begin je daar pas op je 50e mee, dan wordt het een hele dure grap. Laat je natuurlijk wel goed adviseren over de mogelijkheden.

Blijf gewoon lekker genieten!

Het wordt natuurlijk niet alleen maar saai en serieus na je 30e. Sterker nog, de meeste dertigers vinden hun leven een stuk leuker dan toen ze nog in de 20 waren. Logisch, want je hebt veel dingen al goed voor elkaar en verdient meestal ook net wat meer geld dan 10 jaar geleden. Geniet daarvan en blijf lekker leuke dingen doen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>