3x inspiratie voor een rondreis door Afrika! 

Posted in  Travel  on  oktober 30, 2023 by  San0 comments

Ben jij van plan om binnenkort een rondreis in Afrika te plannen en kun je wel wat inspiratie gebruiken? Lees dan gauw verder. In Afrika zijn er namelijk genoeg plekken waar je terecht kunt voor een onvergetelijke vakantie. Geniet van activiteiten zoals safari’s, maak kennis met inheemse volkeren of rust lekker uit op het strand. In Afrika is er van alles mogelijk. Hieronder vind je inspiratie voor verschillende mooie Afrikaanse bestemmingen! 

Zuid-Afrika

Een van de meest populaire vakantiebestemmingen van het continent Afrika is Zuid-Afrika. Zuid-Afrika is een prachtig en divers land wat jaarlijks door vele toeristen wordt bezocht. Het land is goed te bereiken met directe vluchten van ongeveer 11 uur. Het klimaat in Zuid-Afrika is in de zomer wat koeler en in de winter juist wat warmer. Over het algemeen is het klimaat in Zuid-Afrika het hele jaar door zacht, niet te warm en niet te koud. Ideaal voor als je veel activiteiten wilt ondernemen, zoals op safari gaan of bijvoorbeeld de beroemde Tafelberg wilt beklimmen. Zuid-Afrika is erg groot en daarom ook een goede bestemming voor een rondreis. Tijdens een rondreis door Zuid-Afrika kun je veel verschillende plekken bezoeken. Bezoek bijvoorbeeld het Kruger Nationaal Park, rijdt de Panoramaroute, bezichtig de Drakensbergen en nog veel meer. Je merkt het, Zuid-Afrika is zeker de moeite waard om op je lijstje te zetten! 

Tanzania 

Ook Tanzania is een populaire bestemming in Afrika en zeker de moeite waard om te overwegen. Tanzania staat natuurlijk bekend om de vele nationale parken waar je kunt genieten van onvergetelijke safari’s. Als je een sport- en wandelliefhebber bent kun je overwegen om de berg de Kilimanjaro te beklimmen. Hier moet je je echter wel goed op voorbereiden, want deze tocht is erg zwaar. Maar zeker de moeite waard als je van bergbeklimmen houdt! Als je van rondreizen houdt, kun je er ook voor kiezen om een rondreis door Tanzania-Kenia te doen. De twee landen liggen naast elkaar en vormen de ideale combinatie voor een onvergetelijke rondreis. Wil je na al het avontuur en alle safari’s even rustig bijkomen aan het strand? Dat kan op het tropische eiland Zanzibar. Hier kun je genieten van de hagelwitte stranden en de felblauwe zee. Je kunt hier ook goed snorkelen, voor als je nog niet uitgekeken bent op de mooie natuur en de dieren. Ook weer een mooie bestemming om te overwegen! 

Namibië 

Namibië is ook een interessante optie voor als je op rondreis door Afrika wilt gaan. Namibië staat bekend om zijn indrukwekkende woestijnen en bijzondere dieren. Verder is het klimaat in Namibië het hele jaar door heerlijk warm en zonnig. Ideaal voor als je wilt kunnen genieten van een zonvakantie en lekkere warme temperaturen. Je kunt vele mooie en bijzondere plekken bezoeken in Namibië. Denk bijvoorbeeld aan het Etosha National Park, de woestijn van Namibië, de Fish River Canyon, Skeleton Coast en Kaokoland. Namibië is dus ook zeker de moeite waard voor een rondreis door Afrika! 

Met al deze inspiratie voor een vakantie in Afrika kun jij alvast je vakantie gaan plannen! 

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>