4 bloemen voor een kleurrijke zomer

Veel van ons zitten nu thuis. Sommigen hebben tijdelijk geen werk en sommigen werken vanuit huis. Omdat we met zijn allen toch wat meer tijd over hebben besteden we meer tijd aan de tuin. Want, als we niet op vakantie kunnen dan moeten we er zelf het beste van maken toch?

Met deze 4 bloemen creëer je de mooiste tuin van de hele buurt!


Voor je meteen tot aankoop overgaat is het goed om te bedenken wat je wil hebben. Schrijf een plan uit op papier en ga vanuit daar bekijken welke bloembollen je hiervoor nodig hebt. Let op: tuincentra hebben vaak maar een beperkt aanbood. Als je soorten wil kopen die je niet vaak tegenkomt dan is het goed om geen kant en klare bloemen te kopen maar bloembollen.

Petunia’s

Heb jij al eens gehoord van de petunia? Het is een bloem die heel mooi tot bloei komt en dat gedurende de hele zomer. Door de verschillende kleuren waar deze bloem in te verkrijgen is kan je altijd wel een combinatie bedenken die goed bij jouw tuin past.

Petunia

Scaevola

Ben jij een echte chaoot? Iemand die regelmatig vergeet om zijn planten te bewateren of de goudvis eten te geven? Dan zijn jij en de scaevola een echte match. Deze bloem heeft een karakteristiek uiterlijk en heeft weinig verzorging nodig.

Anemoon

De anemoon is misschien wel de mooiste uit dit rijtje. Niet alleen de bloem zelf is prachtig maar vooral de kleurencombinaties zijn uniek en zien we niet snel terug bij andere soorten. Het voordeel van een anemoon is dat je deze het hele jaar door kan planten.

Anemoon
Een paarse anemoon, klassiek en tijdloos

Sundaville

Het idee hebben dat je jezelf in een exotisch en zonnig oord begeeft? De sundaville geeft je dat echte vakantiegevoel waar je zo naar snakt. Ook als je geen volle zon hebt in de tuin doet deze bloem het uitstekend.

Tip: zorg voor goede grond!
Zorg voor een mix tussen normale aarde en potgrond. Dit is de beste voedingsbodem voor bloemen en planten. Alleen maar potgrond is ook niet goed voor de plant. Alleen normale grond is ook niet ideaal omdat er dan te weinig voedingsstoffen zijn voor de bloemen.