Niet iedereen kiest tegenwoordig nog voor het voortzetten van zijn van televisie abonnement. Met alle streamingsdiensten die er zijn, valt er immers een hoop on-demand te kijken. Ook kiezen sommige om bij hun nieuwe abonnement voor internet en tv te kiezen voor online tv in plaats van een ‘gewoon’ tv-abonnement met een mediabox. Wij geven vier goede redenen waarom je toch gewoon voor een normaal televisie abonnement zou moeten kiezen.

Live grote sportwedstrijden

Laten we beginnen met waarom je überhaupt je abonnement op ‘live’ televisie niet de deur uit moet doen en enkel op streamingsdiensten over moet gaan. Denk aan al die sportwedstrijden die je niet kunt kijken als je geen toegang hebt tot bepaalde Nederlandse televisiekanalen. De rechten voor wedstrijden van het Nederlands elftal liggen bij de NOS, net als voor de Tour de France en de Olympische Spelen. Europees voetbal wordt uitgezonden door Nederlandse commerciële zenders. Deze en andere grote sportevenementen ga je missen zonder televisieabonnement. Als je van kijken naar sport houdt, is dat een flinke aderlating.

Minder vloeiend beeld bij online tv

Denk je erover om te besparen op je televisieabonnement zonder de mogelijkheid om naar live televisie te kijken op te geven door voor online tv te kiezen? Neem het volgende dan wel in overweging. Live televisie kijken via streaming levert in het bijzonder bij beelden waar bij veel beweging is, zoals bij sportwedstrijden, een minder vloeiend beeld op dan wanneer je televisie kijkt via een mediabox. Dat kan ten koste gaan van je kijkplezier. Het kijkt minder comfortabel en dat kan aardig irritant zijn.

Niet meer pauzeren

Een ander nadeel van online tv, is dat de optie vervalt om de uitzending te pauzeren. Bijvoorbeeld als je even naar de wc moet, iets te drinken gaat pakken of gebeld wordt. Dan is het prettig als je niet een stuk hoeft te missen. Een mediabox biedt jou die mogelijkheid om de uitzending stil te zetten omdat hij vanaf dat moment kan beginnen met opnemen. Ook biedt dat je de mogelijkheid om vervolgens de reclame door te spoelen. Dat kan bij online tv helaas niet.

Niet meer herstarten vanaf het begin

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je te laat inhaakt tijdens een uitzending, maar niet wil hoeven wachten dat je hem via uitzending gemist of een streamingdienst kunt terugkijken. Het fijnst is dan als je ‘gewoon’ de uitzending meteen vanaf het begin kunt herstarten. Veel televisieabonnementen met mediabox bieden die mogelijkheid. Dat is fijn, want dan kan je geplande televisieavond wel gewoon doorgaan, maar hoef je niet te stressen dat je op tijd klaar zit voor de start van de uitzending. Heb je slechts online tv, dan mis je een deel als je het niet op tijd aanzet.

Natuurlijk liggen de zaken anders als je geen sportliefhebber bent of geen programma’s hebt die je graag op het moment van uitzending wilt zien. In dat geval kun je je aansluiten bij de zogenaamde cord-cutters die enkel nog gebruikmaken van streamingsdiensten, want het heeft natuurlijk geen zin om te betalen voor iets waar je geen gebruik van maakt. Maar besef wel dat het betalen voor verschillende streamingsdiensten ook optelt en in de papieren kan lopen als je er drie of meer abonnementen op na houdt en dat je die waarschijnlijk ook niet optimaal benut.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>