4 redenen waarom een trainingspak de ideale corona outfit is

Corona is nog steeds in het land en het lijkt erop dat COVID-19 ook niet snel uit ons leven zal verdwijnen. Dat brengt natuurlijk ook een hele hoop maatschappelijke veranderingen met zich mee. Zo mogen we niet meer op café of restaurant, is telewerk de norm geworden en zijn sociale dates of gaan sporten een zaak uit een ver vervlogen verleden.

Het zal dan ook niet te verbazen dat casual wear weer terug in de lift zit. Het aloude trainingspak is dan ook de ideale corona outfit. Niet overtuigd? Lees dan vooral verder.


Het zit gewoon ontzettend lekker

Een trainingspak is specifiek ontworpen om comfortabel te zitten en alle mogelijke bewegingen toe te laten. Het is dan ook niet meer dan logisch dat een trainingspak wel een stuk leuker is om de hele dag in rond te lopen dan pakweg een jeansbroek of een blazer.

Combineer dat met het feit dat je toch geen verplichtingen buitenshuis hebt en de paar nadelen van joggingpakken zijn als sneeuw voor de zon verdwenen. Er is geen mogelijkheid dat iemand jouw stijlgevoel in twijfel trekt want je ontmoet toch niemand bij jouw thuis. Je hoeft naderhand toch niet om te kleden in jouw minder comfortabele kleding voor een afspraak.

Je hoeft ook geen rekening te houden met de dresscode van dat chique restaurant waar jouw vriendin per se naartoe wou gaan. Nee, de enige waarmee jij rekening moet houden ben jijzelf.

In ‘normale tijden’ is de dresscode echter WEL belangrijk volgens de experts.

Even sportief zijn

Een trainingspak is natuurlijk gemaakt om in te sporten. Laat dat net een tweede grote reden zijn waarom het de geknipte keuze is als corona outfit. Doordat we meer thuis zitten hebben we ook meer tijd om te sporten. Even rustig gaan joggen, een rondje met de fiets of een fikse wandeling. Hoe dan ook hoef je je daarvoor al niet meer om te kleden. Je start de dag door in jouw comfortabele trainingspak te kruipen en wanneer het tijd is om te sporten? Dan heb je jouw outfit al aan!

Beter dan een pyjama

Waarom dan kiezen voor een trainingspak als corona outfit en niet voor gewoon de pyjama? Dat heeft alles te maken met de mogelijkheid om toch buitenshuis te gaan. Stel dat je snel naar de supermarkt moet of iets op moet gaan halen. Dan kan je dat toch niet in jouw pyjama gaan doen?

In een trainingspak is er echter geen enkel probleem om toch even wat zonlicht op te nemen. Stel dat er plots toch bezoek is van bijvoorbeeld familie of een pakjesdienst? Dan kan je in trainingspak de deur open gaan doen zonder schaamrood op de wangen.

In jouw onderbroek of pyjama gaat dat al net iets minder vlot. Hetzelfde comfort, meer mogelijkheden.

Een combinatie met witte sneakers is altijd goed!

Het is stijlvol

Lang vervlogen zijn de tijden dat trainingspakken standaard afschuwelijk logge, zwarte kleren waren waar je echt geen trek in had. Vandaag de dag zijn er trainingspakken in elke stof, in elk patroon, in elke kleur en voor elke smaak. Zelfs als man met stijlgevoel is er dus niets mis met ervoor te kiezen om van het trainingspak de nieuwe corona outfit te maken. Zeker niet als je dit combineert met de nieuwste sneakertrends. Waarom zou je ook immers nog dat laatste beetje comfort uit het leven weg laten halen?