• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Finance
  • /
  • 5 cryptocurrencies om in de gaten te houden in 2023!

Elk jaar valt er geld te verdienen op de cryptomarkt en ook in 2023 zal dit niet anders zijn. Op de cryptomarkt kun je duizenden verschillende cryptocurrency’s vinden, waardoor er dagelijks verschillende nieuwsfeiten te vinden zijn over cryptomunten. Deze nieuwsfeiten kunnen in positieve en negatieve zin effect hebben op de koers van de betreffende cryptomunten. Ben je benieuwd welke coins in 2023 belangrijk zijn om in de gaten te houden? Ontdek dan hieronder 5 cryptocurrencies die je in 2023 zeker in de gaten moet houden!

1. Pundi-X

Misschien niet de meest bekende cryptocurrency, maar voor 2023 is Pundi-X een cryptomunt die investeerders kan verbazen. Pundi-X is een bedrijf dat een blockchain-gebaseerde platform ontwikkelt voor betalingen en digitale activa transacties. Het is vooral bekend om zijn XPOS-apparaten, die winkels en bedrijven in staat stellen cryptocurrency en fiat-valuta te accepteren. De mogelijkheid om betalingen in een groot aantal landen en valuta’s te verwerken is wat het bedrijf uniek maakt ten opzichte van andere cryptocurrency’s.

2. Cardano (ADA)

Een relatief oude concurrent van Ethereum, het grootste smart contract platform, is Cardano. Dit innovatieve blockchain project richt zich op het verbeteren van decentralisatie, dat op een veilige en duurzame manier moet gebeuren. Gezien het energieverbruik van cryptocurrency projecten een bekend thema is, zijn deze duurzame plannen voor veel investeerders zeer interessant. Het team achter Cardano blijft doorbouwen aan het project en positief nieuws hierover kan in 2023 een positief effect hebben op de ADA koers.

3. Solana (SOL)

Een ander blockchain platform is Solana, een decentraal platform met een zeer hoge transactiesnelheid en daarnaast ook nog eens zeer goedkope transacties. De droom van elke crypto-investeerder of ontwikkelaar! Door het faillissement van FTX ontstond er wat angst rondom Solana, omdat FTX 10% van de totale SOL tokens in bezit had. SOL is namelijk de coin van Solana. Wanneer blijkt dat alle SOL tokens van FTX verkocht zijn of de angst op een andere manier verdwijnt, bestaat de kans dat investeerders profiteren van de lage SOL-prijs en SOL in 2023 flink in prijs kan stijgen.

4. Avalanche (AVAX)

Een andere blockchain aanbieder is Avalanche en deze blockchain staat bekend om zijn snelheid, schaalbaarheid en flexibiliteit. Snelheid en schaalbaarheid is voor het gebruiksgemak een groot voordeel, maar ook de kosten voor het maken van transacties is relatief laag. Daarnaast biedt Avalanche een hoog niveau van decentralisatie, waardoor het platform robuust en veilig is. Een toenemende adoptie van Avalanche kan zorgen dat er meer vraag komt naar diens coin AVAX en dit kan in 2023 goed nieuws zijn voor de koers van AVAX.

5. Ripple (XRP)

De vijfde cryptomunt die je in 2023 zeker in de gaten moet houden is Ripple (XRP). Deze cryptocurrency behoort tot de oudgedienden op de cryptomarkt, maar verschil van coins als Bitcoin en Ethereum. Ripple is in conflict met de SEC, de Amerikaanse toezichthouder op de effectenbeurzen. Echter, in 2023 kan het conflict tot een einde komen en een positieve uitkomst voor Ripple zal een positief effect op XRP kunnen hebben.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>