oktober 20

5 Fitness accessoires die je in huis moet hebben dit jaar

0  reacties

Het afgelopen anderhalf jaar is misschien wel het ingrijpendste geweest voor sporters en de fitnessindustrie in het algemeen. De meesten zagen hun sportschool verplicht worden tot een tijdelijke sluiting of het bleef open onder voorwaarden. Daardoor haakten veel mannen af met het uitvoeren van hun krachttrainingsroutines. Maar sommigen pasten zich toch aan door thuis een kleine sportschool in te richten.

Thuis trainingen doen is op een geforceerde manier uitermate populair geworden, maar zal dat ook zeker blijven. Maar hoe richt je precies een praktische homegym in? We zullen in dit artikel je mooi op weg helpen door te bespreken wat de 5 beste fitness accessoires zijn die iedere man in zijn homegym zou moeten hebben. Laten we beginnen.

Completeer je cardio met een roeitrainer

Voordat je begint met een workout, is het belangrijk om een goede warming-up te doen. En als je af wilt vallen, helpt cardio aan het einde van jouw workout mee met het verliezen van extra kilo’s gewicht. Echter zal rondjes fietsen of hardlopen in jouw tuin vaak niet behulpzaam zijn in het behalen van jouw doelen. Overweeg daarom een roeitrainer.

Een roeitrainer is een machine die de bewegingen nabootst van iemand die in de buitenlucht aan het roeien is. In tegenstelling tot een hometrainer of loopband heeft een roeitrainer minder impact en uiteindelijk minder kans op het oplopen van blessures. Daarnaast versterkt een roeitrainer jouw cardiovasculaire systeem.

Voorkom blessures met een yoga mat

Ongetwijfeld heb je al een enkele keer of vaker een blessure opgelopen met fitness. Na een bezoek bij de fysiotherapeut kreeg je een schema met oefeningen om de blessure te verhelpen. Maar misschien nog wel het belangrijkste; een aantal strekoefeningen zal meer blessures voorkomen. En daarbij is een yoga mat ideaal.

Met een yoga mat heb je een comfortabel plekje gevonden waarbij je jouw lichaam goed kan strekken voordat je aan krachttraining begint. Zonder een yoga mat zal op je rug liggen juist meer risicovol zijn bij een te harde of zachte ondergrond. Daarnaast kan je natuurlijk ook yoga oefeningen doen op dagen waarbij je niet intensief traint. Tot slot kan een yoga mat ook een uitstekende demper zijn wannneer je bijvoorbeeld deadlifts doet en je jouw onderburen niet lastig wilt vallen met het geluid van het gewicht dat de grond raakt. Al met al zorgt de veelzijdigheid ervoor dat een yoga mat een goede aanvulling is bij jouw home gym.

Begin veelzijdig met een power rack

Doordat je thuis jouw workouts uitvoert, is de kans aanwezig dat je met een beperkt aantal ruimte moet werken. Daarom wil je zo weinig mogelijk ruimte innemen met een fitness accessoire die je zo veel mogelijk verschillende soorten oefeningen laat doen. Hiervoor is een power rack de ideale oplossing.

Een power rack is een apparaat voor krachttraining dat functioneert als een mechanische spotter voor oefeningen met vrije halters zonder de bewegingsbeperkingen die zouden worden opgelegd door apparatuur zoals een Smith-machine. Het bestaat vaak uit 4 rechtopstaande palen met aan elke kant 2 verstelbare horizontale stangen.

Doordat een power rack verstelbaar is, kan je bijna elke halter oefening probleemloos uitoefenen. Of het nou squats, deadlifts, barbell rows of schouder drukken is; met een power rack kan je deze oefeningen ook thuis goed doen. Een power rack is dan ook een goede vetverbrander. Daarnaast kan je zelfs nog met een power rack jezelf optrekken met de hoogste horizontale stang als plek om vast te pakken met je handen.

Breid je oefeningen uit met een fitnessbank

Hoewel je met de eerdergenoemde power rack, roeitrainer en yoga mat vele oefeningen kan doen, zal jij jouw borstspieren alleen kunnen trainen via opdrukken. Daarom is een fitnessbank ook een uitstekende aanvulling voor jouw home gym. Met een fitnessbank zal je nu ook kunnen bankdrukken met halterstangen en schouder oefeningen nu ook zittend kunnen doen. Een fitnessbank voegt kortom veel afwisseling toe aan jouw fitnessrepertoire.

Vergroot je balans met dumbbells

Hoewel halterstangen uitermate praktisch zijn, kunnen ze ook weleens de bewegingen die je lichaam kan maken limiteren. Een set dumbbells omzeilt dit probleem doordat je beide armen los van elkaar kunt bewegen. Daarnaast worden je balans spieren en kern spieren extra bevorderd door dumbbells te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat met schouderdrukken normaal gesproken jouw armen niet kunnen draaien met een halterstang, terwijl met dumbbells dit geen enkel probleem vormt.

Dit waren de 5 fitness accessoires die je dit jaar in huis moet halen. Met deze 5 accessoires zullen al jouw workouts compleet zijn en zul je al jouw doelen kunnen behalen. We hopen je geïnspireerd te hebben en wensen je alvast veel succes met fitnessen toe.


Tags


You may also like

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>