Niemand geeft graag meer geld uit dan nodig is. Met de extreem hoge inflatie van tegenwoordig word je ook nog is flink op de kosten gejaagd. Waarschijnlijk kan jij daarom op dit moment wel wat goede tips gebruiken om direct geld te besparen. Ben je benieuwd hoe snel en eenvoudig dit mogelijk is? In dit artikel geven we je vijf praktische tips die je direct kan toepassen om geld te besparen. Lees dus snel verder!

Kies voor internet only

Veel mensen kijken tegenwoordig steeds minder tv. In plaats hiervan kijken ze naar films en series via streamingdiensten, zoals Netflix. Ook terugkijken op Videoland is erg populair en maakt steeds meer de plek in van reguliere televisie-uitzendingen. Daarom is een uitgebreider abonnement dan alleen internet eigenlijk voor veel mensen overbodig en kun je direct besparen door dit eens goed onder de loep te nemen.

Waterbesparende kop op de kraan

Als je de kraan open zet dan gaat er ongemerkt toch heel wat water doorheen. Nu kun je er natuurlijk voor kiezen om bijvoorbeeld korter te douchen, wat al een goed begin is, maar een waterbesparende kop op al je kranen is ook een goede manier om direct geld te besparen. Het zijn tenslotte de kleine beetjes bij elkaar die een groot verschil kunnen maken. Je kunt op deze manier tot wel twintig procent van je waterverbruik besparen. Best een aardige hoeveelheid, dus zeker de moeite waard.

Zelf eten verbouwen

Heb je een tuin met ruimte voor wat eigen verbouwde groenten en fruit? Dan is het eventjes investeren in wat tijd, maar je kunt al snel profiteren van deze manier om geld te besparen. Heb je nu geen tuin, dan kun je ook je vensterbank in de keuken gebruiken om een aantal producten zelf te telen. Net zo efficiënt. Bovendien is het ook nog is erg leuk om te zien hoe een en ander groeit. Het is daarnaast ook nog is leerzaam om samen met de kinderen te doen.

Boodschappen doen aan het eind van de dag

Op je boodschappen kun je ook flink besparen. De prijzen van boodschappen zijn door de huidige inflatie door het dak heen. Wist je dat aan het eind van de dag veel producten worden afgeprijsd? Als je dus je boodschappen haalt aan het einde van de middag dan is de kans groot dat je flink wat producten tegen een betere prijs kunt kopen. Al met al scheelt dit behoorlijk als je dit standaard doet.

Een week of maand geen extra geld uitgeven

Zeker gezien het feit dat veel mensen hun aankopen pinnen, gaat het uitgeven van geld vaak net iets te makkelijk. Een goede tip om geld te kunnen besparen, is om met jezelf een week per maand af te spreken dat je geen extra geld uitgeeft, naast je standaard vaste lasten. Is dit te makkelijk? Probeer er dan gerust een hele maand op jaarbasis van te maken. Je zult versteld staan van het resultaat en het geld dat je overhoudt, kun je direct apart zetten.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>