mei 10

5 redenen om te investeren in diamanten

0  reacties

Wil je een gedeelte van jouw geld investeren? Dan kun je ervoor kiezen om aandelen te kopen. Als je dit goed aanpakt, kun je hier flink mee verdienen. Besef je wel dat je jouw geld ook kunt verliezen als je het in aandelen steekt. De prijs van aandelen kan namelijk nogal fluctueren. Zit je hier niet op te wachten? Overweeg dan om te investeren in diamanten. Waarschijnlijk is dit niet het eerste waar je aan denkt als je wilt investeren. Toch steken steeds meer mensen hun geld in diamanten. Twijfel je of dit iets voor jou is? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst zetten wij namelijk 5 redenen om te investeren in diamanten op een rijtje.

1. Goede investering voor de lange termijn

Als je van plan bent om jouw geld voor de lange termijn te investeren, zijn diamanten een goede keuze. Deze edelstenen hebben door de jaren heen namelijk bewezen dat ze hun waarde behouden. De afgelopen jaren is de prijs van diamanten zelfs gestegen. De verwachting is dat deze stijging de komende jaren doorzet. Investeer je nu in diamanten en houd je deze lange tijd in jouw bezit? Dan is de kans groot dat ze over een tijd (veel) meer geld waard zijn.

2. Kleine kans op prijsdalingen

De prijs van aandelen kan van de ene op de andere dag dalen. Investeer jij jouw geld in diamanten? Dan hoef je hier niet bang voor te zijn. Deze edelstenen zijn namelijk bestand tegen inflatie en het falen van een bank of financiële instelling. Daarnaast is de laatste jaren gebleken dat de waarde van diamanten niet daalt tijdens een crisis. Aandelen, obligaties en vastgoed zijn wel gevoelig voor een crisis, waardoor de waarde van deze beleggingsproducten vrijwel altijd daalt in crisistijd. Diamanten zijn niet helemaal immuun voor prijsdalingen, maar toch zijn edelstenen een veilige belegging.

3. Maximale zekerheid

Een derde reden om te investeren in diamanten, is omdat je maximale zekerheid geniet. Althans, wel als je zo’n edelsteen bij BNTdiamonds koopt. Hier ontvang je namelijk een certificaat bij de aankoop van een diamant. Op dit gelamineerde document staat de belangrijkste informatie over de steen. Zo worden de kenmerken die van invloed zijn op de waarde van de diamant (4 C’s) op dit certificaat beschreven. Het document geeft geen informatie over de financiële waarde van de edelsteen.

4. De vraag neemt toe

Diamanten zijn een kostbaar goed en daarom willen veel mensen zo’n edelsteen in hun bezit krijgen. Vanwege de hoge prijs kan alleen niet iedereen zich een diamant veroorloven. Ondanks dat is er toch veel vraag naar diamanten. Deze vraag is de laatste jaren alleen maar verder toegenomen. Op dit moment is de vraag zelfs groter dan het aanbod. Investeer je in diamanten? Dan hoef je niet bang te zijn dat jij jouw edelstenen straks niet meer kunt verkopen. Doordat er zoveel vraag naar is, is het niet lastig om een koper voor jouw diamant(en) te vinden.

5. Verschillende mogelijkheden

Diamanten zijn er vandaag de dag in allerlei soorten en maten. Gaat het jou enkel om de investering? Dan kies je waarschijnlijk voor een losse diamant. Daarnaast kun je een diamant kopen die verwerkt is in een juweel, zoals een ring of halsketting. In dat geval koop je de diamant niet alleen als investering, maar heb je er ook nog wat aan. Je moet wel weten dat de kwaliteitseisen voor een diamant die in een juweel verwerkt wordt lager liggen dan die van een losse diamant.


Tags


You may also like

Wat is het geschatte vermogen van Jia Ruan?

Bar maken in je tuin

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>