• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Finance
  • /
  • 5 redenen waarom het verstandig is om te investeren in crypto’s

We kunnen er niet omheen dat cryptovaluta tegenwoordig een veelbesproken onderwerp in de gemiddelde kroeg of voetbalkantine is. Waar kans op meer geld is, wordt automatisch interesse gewekt. En inderdaad, de kans dat je geld kunt verdienen aan te investeren met cryptovaluta is aanwezig. Dus zijn er talloze mensen die hier, ondanks de risico’s, gewillig in meegaan. Naast de wereldberoemde crypto’s Bitcoin en Ripple zijn er tegenwoordig talloze andere valuta’s op de markt gekomen. In dit artikel geven wij jou 5 redenen waarom het verstandig is om te investeren in crypto’s.

1. Jij bepaalt zelf de inleg

Een groot voordeel van het investeren in crypto’s is dat je hier altijd zelf bij bent. Jij bepaalt de inleg en de keuze ligt volledig in jouw handen. Veel mensen beginnen met weinig en checken vervolgens elk moment van de dag hoe de huidige koers verloopt. Vertrouw je het niet, dan kun je gemakkelijk te keuze maken te geld weer te wisselen in ‘normaal’ geld. Krijg je bij het zien van de koers juist veel vertrouwen, dan kun je gemakkelijk de keuze maken meer en meer te investeren.  

2. Je bent niet te laat

Mocht jij in de situatie zitten dat je wilt investeren in crypto’s, maar twijfel je omdat je bang bent te laat te zijn? Wat ons betreft is dit onzin. Dat de Bitcoin niet nog een keer 20000 keer over de kop gaat is aannemelijk, maar dat je er nog steeds goed mee kunt verdienen staat als een paal boven water. Crypto’s zijn nog steeds relatief nieuw en over de werking en toekomst is nog steeds niet gigantisch veel bekend. Wanneer de valuta echt geaccepteerd gaat worden en de mogelijkheid komt om er mee te betalen, weet niemand wat er staat te gebeuren.

3. De blockchain blijft

Voor het geval je het nog niet helemaal duidelijk hebt, de blockchain zal blijven bestaan. Financiële instellingen raken meer en meer betrokken en dit is fantastisch nieuws. In de echte wereld kan de blockchain-technologie enorm veel toevoegen, waardoor het erg nuttig kan worden. We staan natuurlijk pas aan het begin van de hele crypto periode, waardoor het soms nog wat uitproberen is. Daardoor komt het voor dat bepaalde projecten niet succesvol eindigen. Zolang we met z’n allen maar het vertrouwen houden dat het de goede kant op gaat. 

4. Meer beschikbare informatie

Als jij jaren geleden investeerde in crypto’s, dan was er nog maar weinig informatie over te vinden. Je kunt wel stellen dat de informatie voornamelijk ‘ondergronds’ te vinden was, wat betekende dat alleen erg kundige mensen hierbij konden. Als je nu zou investeren weet je veel meer dan een tijd geleden. Er is een compleet ander landschap ontstaan. Er zijn vele websites en social media pagina’s waar het bruist van de informatie en waar je alles kunt lezen wat je wilt weten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een website als Reddit. 

Een bijkomend voordeel van de vele beschikbare informatie is dat oplichting heel snel aan het licht komt. Je moet natuurlijk weten dat er altijd kapers op de kust zijn. Waar veel geld is, zijn helaas snel oplichters te vinden. Door de nieuwe mogelijkheden en openbare informatie vallen deze etters gelukkig steeds sneller door de mand.

5. Geen bemoeienis van de overheid

Elke computer die bezig is met het ‘minen’ van crypto’s en daarbij transacties verwerken maakt deel uit van een netwerk. Crypto’s als bijvoorbeeld de Bitcoin worden niet gecontroleerd door een specifieke externe partij. Het grote voordeel hiervan is dat de overheid zich niet bemoeit met het beleid. Als we kijken naar de normale valuta’s als de euro of de dollar, dan zien we dat de overheid hier altijd mee bezig is.. 

Altijd de eigen controle

In dit artikel heb je 5 redenen gelezen waarom het goed is om met crypto’s aan de slag te gaan. De grootste reden, wat ons betreft, is dat je uiteindelijk altijd zelf de controle kunt behouden. Het is jouw geld, jij bepaalt hoeveel je inlegt en ook wanneer je iets zou willen opnemen. Natuurlijk is het onvoorspelbaar wat de koers kan doen, aangezien er veel zaken op de wereld zijn die invloed hebben. Toch blijkt nog altijd dat de koersen na eventuele dalingen hier vaak weer bovenop komen. Het is wachten op een moment dat je echt kunt betalen met cryptovaluta. Tot dan is het zaak slim in te zetten en verstandig met het geld om te gaan.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>