De woonkamer is de ruimte waar we de meeste tijd doorbrengen als we thuis zijn. Het is dus heel belangrijk dat de woonkamer fijn aanvoelt en jij je er helemaal thuis voelt. Met de jaren sluipt het er soms bij in dat de woonkamer wat verstoft en versuft. Daarom vijf tips om je woonkamer weer tot leven te brengen! 

Grote schoonmaak

Stap één om je woonkamer weer tot leven te brengen, is om de ruimte van top tot teen onder handen te nemen. Zet de ramen en deuren tegen elkaar open om de boel flink te laten luchten, zuig de hele bank uit, sop de ramen en kozijnen en vergeet de plinten niet mee te nemen! Deze grondige schoonmaak hoeft echt niet elke week, maar eens in de zoveel tijd geeft het toch wel een lekker fris gevoel. 

Breng leven aan! 

Dit klinkt misschien lastiger dan het is. Door meer leven in je woonkamer aan te brengen, kun je simpelweg beginnen met nieuwe planten en bloemen! Met wat groen en kleur in huis, voelt het al direct een stuk levendiger en vrolijker aan. Schaf mooie kamerplanten aan en stop deze in een mooie pot. Een bloempot kopen kan heel eenvoudig online. Wel zo fijn want dan hoef je de deur niet uit. Ditzelfde geldt voor kamerplanten; ook die kun je met een paar klikken op de knop makkelijk bestellen. Zet iedere 2 weken een verse bos bloemen neer en je woonkamer voelt direct een stuk gezelliger aan! 

Vervang textiel

Kijk eens kritisch naar de sierkussens op de bank, de plaid over de stoel en misschien zelfs het vloerkleed. Met de jaren kan dit wat gaan vervagen van kleur en een beetje smoezelig aanvoelen. Als je budget niet zo groot is, begin dan klein. Voor een fijn prijsje kun je vaak al nieuwe hoezen kopen voor je sierkussens. Pak het beetje bij beetje aan voor een frisse wind door je interieur! 

Kijk kritisch naar je accessoires

Bekijk welke accessoires je in de woonkamer hebt staan. Vind je deze echt nog leuk? Probeer ze dan eens op een andere plek in de ruimte te zetten. Vind je ze toch niet zo leuk meer? Schenk ze dan aan de kringloop of een goed doel. Je kunt nieuwe vazen of een bloempot kopen om het geheel net wat vrolijker te maken. Kies voor vrolijke kleurtjes of houd alles monochroom in een kleur of kleurgroep. 

Verspreid lekkere geuren

Niets is zo fijn als dat het in huis heerlijk ruikt! Schaf fijne geurstokjes aan, bijvoorbeeld in de geuren van het seizoen. Een geurkaars zorgt ook direct voor veel sfeer. Maar onderschat ook bloemen en planten niet! Denk aan citroen- of sinaasappelbomen of een Gardenia. Hiermee sla je meteen twee vliegen in één klap. Levendige bloemen en planten in een mooie bloempot én een lekkere geur in huis!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>