juli 13

5 tips om te besparen op je vakantie!

0  reacties

Op vakantie, wie wil dit nu niet? Maar niet voor iedereen is het haalbaar om er even op uit te gaan. Het grootste heikel punt is dat het geld kost. Maar hoeveel is natuurlijk afhankelijk hoe je de vakantie plant. Met onderstaande besparingstips kun je al heel wat geld besparen, maar toch een mooie reis tegemoet gaan.


Seizoen

Uiteraard is het hoogseizoen niet een goede tijd om erop uit te gaan. De kosten voor overnachtingen en vliegreizen worden automatisch verhoogd, omdat veel mensen gebonden zijn om te reizen in het hoogseizoen en dan juist vakantie hebben. Wil je dit omzeilen, dan is het goed te kijken naar een vakantie in het voor- of naseizoen. Ook kan het schelen om op een doordeweekse dag te reizen en niet in een weekend, want dan worden de prijzen ook erg verhoogd als het gaat om bijvoorbeeld een vliegreis. Hoe meer mensen er op bepaalde dagen vliegen, hoe duurder vaak de tickets.

Vakantie zelf uitzoeken

Sommige mensen vinden het handig om naar een reisbureau te gaan om de vakantie samen te stellen. Maar het scheelt je veel geld om dit zelf te doen. Het kost je even wat tijd, maar kan ook leuk zijn om dit zelf te organiseren. Waar je wel rekening mee dient te houden als het gaat om de te maken kosten, zijn vakanties in het land waar je naartoe wilt gaan. Ga je namelijk in zo’n vakantieperiode op reis, dan kan het zomaar zijn dat de overnachtingen en transfers (zoals vliegen) weer omhoog gaat in de prijs. Daarnaast kun jij de reis zo samenstellen, dat je via het land waar je naartoe wilt, kunt boeken. Dit scheelt vaak ook in geld.

Vervoer

Je kunt ervoor kiezen om met de auto te reizen naar je vakantiebestemming, maar ook vliegvervoer is mogelijk. Denk eens aan vliegen vanaf Eindhoven of andere kleinere vlieghavens. Vaak ben je goedkoper uit dan vliegen vanaf Schiphol. Het kan echter wel voorkomen dat je dan op een ander vliegveld over moet stappen van vliegtuig, maar als jou dit niet uitmaakt, kan dit zeker een hoop geld schelen in de portemonnee.

Daarnaast kun je gemakkelijk met de trein of auto bij het vliegveld komen en de auto vaak nog goedkoop parkeren op het parkeerterrein dat aanwezig is bij het vliegveld. Parkeer je op Schiphol, dan betaal je hier ook de hoofdprijs voor. Het parkeren op de luchthaven van Eindhoven is daarentegen een stuk voordeliger.

Soort land

Hoofdsteden trekken veel toerisme en biedt veel moois aan bezienswaardigheden. Maar vaak zijn deze steden in landen zoals Frankrijk, Spanje, Italië vanwege het toerisme ook duur! Denk hierbij aan vervoer, verblijf, uitgaansgelegenheden en bezienswaardigheden. Je betaald hier de hoofdprijs voor, terwijl je ook andere landen of steden kunt bezoeken die minder bekend zijn. Hier kan het net zo mooi zijn qua reis, verblijf, cultuur en natuur, maar net iets minder bekend onder toeristen. Ook zie je vaak dat in bepaalde landen de munteenheid niet te vergelijken is met de Euro. Dit zie je terug in jouw portemonnee. Je betaald vaak veel minder aan bijvoorbeeld benzine, eetgelegenheden, bezoek aan musea en ga zo maar door. Kortom, de moeite waard hier eens in te verdiepen.

Kortingen

Wanneer je op vakantie gaat en je weet het land van bestemming, dan is het altijd de moeite waard te zoeken naar kortingen en/of toeristenkaarten om na te gaan of je uitjes in het land kunt maken dat geld kan besparen. Zo loont het vaak de moeite om een bepaalde toeristenkaart aan te schaffen. Deze kaart biedt je korting op diverse ‘attracties’ in het land, waardoor je veel bezienswaardigheden kunt bezoeken en het je minder geld gaat kosten dan wanneer je ter plekke boekt. Daarnaast kun je het internet op om kortingscodes te vinden als je weet wat je wilt bezoeken. Ook kun jij je entree ticket alvast kopen. Dat scheelt vaak ook in geld dan als je het aan een loket op bestemming koopt.


Tags


You may also like

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>