5 tips voor een origineel carnavalskostuum


Ben je alvast op zoek gegaan naar een origineel carnavalskostuum, maar heb je niks kunnen vinden? In dit artikel vind je vijf handige tips, welke je op weg helpen als je een leuke outfit zoekt. 

Tip 1: maak je outfit voor carnaval zelf

Wanneer je creatief bent en handigheid hebt in het bewerken van kledingstukken, kan het erg leuk zijn om je outfit voor dit jaar helemaal zelf te maken. Er zijn op internet talloze instructies te vinden om zelf een shirt of bijvoorbeeld een leuke broek te maken. Het enige wat je nodig hebt is stof, een naaimachine en garen. 

Tip 2: combineer oude outfits met elkaar

Een andere manier om tot een originele carnavalsoutfit te komen, is het combineren van de kleding die je door de jaren heen gekocht hebt. Zeer waarschijnlijk is dit niet je eerste carnaval en heb je de kleding van voorgaande jaren ook nog. Combineer de kledingstukken om tot een unieke outfit te komen. 

Tip 3: zoek online naar leuke outfits

In de winkel heb je vaak maar keuze uit een beperkt aantal outfits, waarbij je de meeste thema’s mogelijk al eens gehad hebt. Door online naar carnavalskleding te zoeken, vind je veel sneller een outfit die geschikt is! Er zijn verschillende webshops met een breed scala aan outfits voor carnaval. Een aanrader is Fop&Feestwinkel. Deze carnavalswinkel biedt al jaren het grootste assortiment carnavalskleding van Nederland en is gespecialiseerd in carnavalsjassen voor dames en heren!T

Tip 4: kies dezelfde kleding als je vrienden

Het kan erg leuk zijn om als vriendengroep voor een gezamenlijk thema te kiezen. Neem dezelfde carnavalskleding als de rest van je vriendengroep doet, om zo een geheel te vormen tijdens de feesten in je dorp of stad. 

Tip 5: bezoek de kringloop om een outfit te scoren

Een vijfde manier om aan een leuke outfit voor carnaval te komen, is het bezoeken van een kringloopwinkel in de buurt. De kringloop heeft vrijwel altijd een aantal carnavalskostuums hangen van mensen die hun kast hebben opgeruimd.  

Deals die je niet mag missen

Apple Watch Series 3

PLaystation 5

Ring Video deurbel

Ook interessant

>