5x waarom met vrienden het oktoberfest bezoeken

Ooit wel eens met je vrienden een bezoekje aan het oktoberfest besproken? Maar komt het er maar niet van? Misschien dit jaar dan, want wij geven vijf redenen om komend oktoberfest met je vrienden af te reizen naar het altijd gezellige oktoberfest. 


Het oktoberfest is de laatste jaren steeds populairder aan het worden. Op tijd van tevoren een accommodatie reserveren is dus zeker een aanrader als je dit jaar nog het grootste volksfeest ter wereld wilt bezoeken.  

Het oktoberfest in München begint de eerste zaterdag na 15 september en het gefeest gaat door tot het eerste weekend van oktober. De oktoberfesten zijn wereldwijd populair, de laatste jaren gaan ook steeds meer Nederlanders naar de gezellige feesten in München. Met jaarlijks zes miljoen bezoekers is het altijd gezellig!

1. Prachtige klederdracht

Het oktoberfest bezoeken zonder schaamteloos te feesten in klederdracht kan natuurlijk niet. Mooie lederhosen kopen om met je hele vriendengroep te feesten in prachtige klederdracht is natuurlijk geweldig. Vrouwen dragen op het oktoberfest traditioneel dirndls. 

2. Speciaal Oktoberfestbier

Het Oktoberfestbier is wereldberoemd en heeft een extra sterke smaak, waardoor het bier nog lekkerder is. Het bier is speciaal gebrouwen door lokale brouwerijen voor het Oktoberfest. In München wordt er tijdens deze periode alleen bier geschonken in pullen van 1 liter en het bier heeft een alcoholpercentage van 6%. 

oktoberfest bezoeken 2019
Fluitjes zal je niet tegenkomen. Grote pullen wel!

3. Nieuwe traditie met vrienden

Het Oktoberfest is een perfect uitje om een jaarlijkse traditie van te maken met je vriendengroep. Samen met je vrienden een paar dagen feesten, een biertje drinken, gek doen in lederhosen en genieten van de gezelligheid. 

4. Lokale gerechten

Nergens zijn zulke lekkere Beierse gerechten als op het Oktoberfest in München. Enkele lekkere gerechten die je tegenkomt op het oktoberfest zijn: bratwurst, hähnchen, schweinshaxe en pretzel. Deze lokale specialiteiten moet je zeker geproefd hebben tijdens je bezoek aan het oktoberfest!

5. Vroeg naar huis

De Oktoberfesten beginnen al vroeg in de middag. Rond 12 uur wordt er al geproost met de eerste pullen bier. Doordat bijna alle mensen al vroeg beginnen te feesten zorgt dit ervoor dat de meeste ook rond een uur of elf naar huis gaan. Veel mensen vinden dit een mooie tijd om te feest, maar wil je door tot het gaatje? Dan zijn er genoeg afterparty’s te vinden in München waar je tot heel laat door kunt gaan met feesten.