april 3

9 tips om snel en makkelijk extra geld te verdienen

0  reacties

Ook in 2019 gaat het nog steeds goed met de economie. Toch kan de gemiddelde burger altijd wel wat extra inkomen gebruiken. Alleen hoe doe je dit nou op een leuke manier, zonder daarvoor 60 uur in een week te werken? Wij hebben de beste ideeën, die echt werken, voor je op een rijtje gezet!


Marktonderzoeken

Onderzoekjes zijn een uitstekende manier om extra geld te verdienen. Hoe werkt dit? Bedrijven brengen regelmatig nieuwe producten uit. Zo kan Heineken een nieuwe biersmaak op de markt willen brengen, of wil Pathé een nieuwe app uitbrengen.

Voordat ze de producten op de markt lanceren willen ze eerst weten wat de consument ervan vindt. Om hierachter te komen schakelen ze een onderzoeksbureau in. Het onderzoeksbureau gaat opzoek naar mensen die in de doelgroep van de opdrachtgever vallen. Deze mensen komen vervolgens naar de locatie waar het onderzoek wordt gehouden.

Afhankelijk van het onderzoek worden de ondervraagden gevraagd om een product te proeven, een vragenlijst in te vullen of een groepsgesprek te houden. De vergoeding ligt vaak tussen de 40€ en 80€ en kosten maximaal 2 uur. Toch goed verdiend toch?

Wil je zelf ook meedoen aan dit soort onderzoeken? Sites waar je terecht kan om extra geld te verdienen zijn Respondenten.nl, Happylabs en BureauFris.

Ga bloggen of vloggen

Als blogger en vlogger kan je op 2 verschillende manieren geld verdienen. Enerzijds kan je advertentie-inkomsten genereren wanneer je een groot bereik hebt. Bedrijven zijn constant bezig om potentiële klanten te bereiken. Hier gebruiken ze graag kanalen zoals YouTube en websites voor. Je kan ervoor kiezen om automatisch relevante advertenties te laten tonen door middel van Google Adsense maar je kan er ook voor kiezen om advertentieruimte op je website zelf te verkopen aan geïnteresseerden.   

We moeten je wel waarschuwen, dit is niet de meest simpele manier om aan extra inkomen te komen. Vloggen en bloggen kost veel tijd. Denk aan het bedenken van ideeën, het schrijven van artikelen, onderzoek doen, etc. Vloggen is wat dat betreft ook nog een stuk moeilijker. Niet iedereen lukt het om goed over te komen voor de camera.

Reviews schrijven voor geld

Veel consumenten gaan af op basis van reviews van een product voordat ze overgaan tot aankoop. Jij kan thuis, vanuit je luie stoel, reviews schrijven en hiervoor betaald te krijgen. Dat kan op een ‘illegale’ manier waarbij bedrijven of tussenpersonen geld bieden aan personen om positieve reviews over hun bedrijf achter te laten.

Soms betaald een bedrijf ook geld om negatieve reviews over concurrenten te laten schrijven. Dit is niet iets wat wij aanraden. Wil je het op de legale manier doen, schrijf dan reviews op Klezzer.

Medische onderzoeken

Laten we eerlijk zijn, niemand is met veel plezier een proefpersoon. Maar als je bereid bent je angsten (en je trots) opzij te zetten kan je er wel heel veel geld mee verdienen. Er is regelmatig vraag voor proefpersonen voor medische onderzoeken.

In de meeste gevallen worden er nieuwe of verbeterde medicijnen getest. Vaak dien je wel meerdere dagen in het ziekenhuis te verblijven waar ze de tests uitvoeren. De beloningen kunnen oplopen tot duizenden euro’s!

Koken voor centen

We zijn allemaal bekend met thuisbezorgd. Maar wie heeft er al eens gehoord van Thuisafgehaald?

De ideale plek voor een ieder die gek is van koken en daar ook nog geld aan wil verdienen. Op Thuisafgehaald.nl kun je jouw zelf bereide maaltijd aanbieden aan inwoners uit jouw gemeente. Je bepaalt zelf de prijs en als iemand interesse heeft in jouw maaltijd komt hij of zij deze zelf ophalen.

Je kan er ook voor kiezen om een eigen abonnement samen te stellen. Zo kunnen hongerige klanten structureel van je kookkunsten genieten.

Een soortgelijke website is Withlocals. Hier kan je aanbieden om voor een groep mensen te koken.  Bak jij de lekkerste brownies? Of de meest smaakvolle couscous? Dan is dit een leuke manier om bij te verdienen en tegelijkertijd nieuwe mensen te ontmoeten.

Ga op stap met toeristen

Een marktplaats voor mensen die hun diensten aan (dag)toeristen aanbieden, dat is WithLocals. Op WithLocals kan je zoals we al eerder schreven je kookkunsten aanbieden maar dat is niet het enige. Bied jezelf aan als tourgids, of geef een workshop. De website is nog niet heel bekend dus je zal nog niet elke dag een klant hebben.

Wel betekent dit ook dat er nog niet heel veel concurrentie is. Hier liggen dus voldoende kansen voor een ieder die snel extra geld wil verdienen. Diensten die momenteel in Nederland al worden aangeboden zijn een coffeeshop tour en een Moderne Kunst tour.

Word stemacteur

Ooit van je vrienden gehoord dat je zo een unieke zwoele stem hebt? Gebruik deze dan ook! En nee, niet alleen op de zaterdagavond wanneer je na iets teveel bier meezing met Andre Hazes in de kroeg. Op Fiverr zijn er honderden mensen op zoek naar (mannelijke) stemacteurs. Hoe werkt het? Je krijgt een script aangeleverd wat jij vervolgens opneemt. De ‘klant’ kan deze vervolgens gebruiken voor zijn of haar video’s of reclmecampagne. In ruil hiervoor krijg jij jouw geld. Makkelijk toch?

Het enige wat je nodig hebt is je stem en wat opname apparatuur. Die investering heb je echter na een paar klusjes al terugverdiend. Inschrijven op Fiverr is zo gebeurd en kost helemaal niks! Een andere website waar je diensten kan aanbieden is UpWork.

Dropshippen

Zogenaamde guru’s proberen je via Instagram en Youtube wijs te maken hoe makkelijk je miljonair kan worden met het beginnen van een webwinkel. De praktijk is vaak anders. Bij een webwinkel komt veel meer kijken dan alleen een website. Je zal tenslotte eerst zelf veel moeten investeren om een voorraad aan te leggen. Als het geen succes wordt ben je zomaar duizenden euro’s armer.

Een goed alternatief is een dropship website beginnen. Hierbij heb je zelf geen voorraad maar wordt het product direct verstuurd vanaf de producent naar jouw klant. Hierdoor loop je veel minder risico en hoef je ook geen grote investeringen te doen.

Let op: Geld verdienen met dropshipment is nog steeds niet makkelijk. Om producten te verkopen moeten mensen jouw website wel kunnen vinden. Hiervoor zal je veel aan marketing moeten doen. Echter wanneer het eenmaal begint te lopen heb je een mooi stabiel en passief inkomen.

Affiliate website

Net als met dropshippen loop je geen risico met een affiliate website. Hoe werkt het? In plaats van zelf producten te verkopen beheer je een website waar je mensen doorstuurt naar bijvoorbeeld Coolblue of Bol.com.

Zodra mensen via jouw site iets kopen bij een van deze shops krijg je daar een beloning voor. Meestal bedraagt dit ongeveer 5% van de totale productwaarde.

Is er nog een manier om snel en makkelijk geld te verdienen die we hier niet hebben behandeld? Laat het ons weten en we zetten deze erbij!

Besparen op je vaste lasten

Geld verdien je niet alleen door extra centen te verdienen maar ook door minder geld uit te geven aan je vaste lasten. Een van de grootste kostenposten is energie. Met NUON Vattenfall korting kan je op jaarbasis heel veel geld besparen.

Toch niks voor jou?

Bovenstaande manieren werken heel goed om een extra centje te verdienen maar gaat wel wat effort vanuit jezelf inzitten. Niets komt tenslotte vanzelf. Wil je toch lekker op vakantie, of een weekendje weg met vrienden, zonder er zelf echt wat voor te doen? Dan is lenen een optie. Het nadeel van lenen is echter dat er heel veel verschillende opties zijn met eigen voorwaarden.

Om er zeker van te zijn dat je niet teveel aan rente betaald of een ongunstige looptijd aangaat dien je de verschillende aanbieders te vergelijken. Gelukkig hoeft dit niet ingewikkeld te zijn. Via Geld.nl heb je een overzicht van alle verschillende aanbieders en kies je voor het pakket wat bij jou past. Hetzelfde kan je ook doen voor allerlei verschillende verzekeringen. Wil je geld lenen als ondernemer? De kans dat je succesvol bij de bank aan kan kloppen wordt steeds kleiner. De banken weigeren namelijk steeds vaker geld te verstrekken.

Mensen zochten ook naar:

  • Hoe verdien je snel geld
  • Geld bijverdienen
  • Geld maken

Tags


You may also like

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>