• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Finance
  • /
  • Goedkope telefoonabonnementen: 4 Tips voor lagere rekeningen!

De mobiele telefoon is tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze samenleving. Waarschijnlijk zijn de mensen in jouw directe kring die geen mobiele telefoon hebben op één hand te tellen.

Een mobiele telefoon is uiteraard super handig en eigenlijk kunnen we niet meer zonder, toch is het ook een extra kostenpost die flink op kan lopen.

Gelukkig is het vinden van een goedkoop telefoon abonnement tegenwoordig een stuk makkelijker dan voorheen waardoor je geld kan besparen op je telefoonkosten.

Hieronder zullen wij een aantal tips met je delen die je gaan helpen om je telefoon kosten te besparen!

1. Kies voor een Sim Only

Een van de beste tips die we je kunnen geven is het afsluiten van een Sim Only abonnement. Als jij een mobiele telefoon hebt die in principe nog goed genoeg werkt zou je er natuurlijk voor kunnen kiezen om een nieuw abonnement met toestel af te sluiten.

Weetje wat echter veel voordeliger is?

Een Sim Only!

Bij een Sim Only betaal je namelijk alleen voor je bundel met internet, belminuten en sms. Dit is vaak een stuk goedkoper omdat je geen dure toestelbetaling in je contract heb zitten.

Dus als je oude telefoon sloom is, probeer deze dan eens op te schonen zodat je er weer even mee voort kan!

2. Ga voor een hogere bundel

Een goedkoop telefoon abonnement afsluiten klinkt misschien leuk maar soms is het handiger om een iets duurdere bundel af te sluiten. Heb jij echter wel genoeg belminuten in deze bundel?

Tuurlijk, zodra jij een abonnement afsluit wil je natuurlijk de goedkoopste bundel.

Je denkt misschien dat dit een slim idee is maar niks is minder waard:

Als jij namelijk over je bel bundel heen gaat betaal je veel meer voor je minuten dan wanneer jij deze vanuit je bundel gebruikt.

Om die reden is het veel slimmer om iets hoger in te zetten waardoor je zeker weet dat je uitkomt. Hierdoor voorkom je onnodige extra kosten.

3. Vergelijk aanbieders

Of je nou op zoek bent naar een goedkoop telefoon abonnement of een abonnement met toestel, het is altijd slim om meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken.

De website van de Consumentenbond heeft een handige tool waarbij dit ontzettend makkelijk te doen is. Hierdoor weet je zeker dat je het abonnement kiest dat het best bij je past!

4. Gebruik vaker Wi-Fi

Weet jij van jezelf dat je ontzettend veel internet verbruikt? Probeer dan vaker Wi-Fi te gebruiken.

Tegenwoordig heeft bijna elke openbare plek wel Wi-Fi, door hier slim gebruik van te maken kun je ontzettend veel MB’s besparen waardoor je een lagere bundel kan kiezen.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>