• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Luxury
  • /
  • In Bitcoin investeren, 2021 wordt een mooi jaar!

Men lijkt weer in de ban van Bitcoin! Niet te lang geleden steeg de koers van Bitcoin weer tot recordhoogtes en de mainstream media zoals de NOS en het AD pikten die gebeurtenis dan ook op. Toch is nog zeker niet iedereen bekend met Bitcoin en op de hoogte van waarom het een mooie investeringsmogelijkheid biedt.

Bitcoin, kan je dat eten?

Nee dat kan zeker niet. Bitcoin is namelijk een vorm van digitaal geld die wordt aangedreven door blockchain-technologie. Een blockchain, de naam zegt het al een beetje, is een aaneenschakeling van blokken data waarin financiële data is opgeslagen. Zo is elke transactie die ooit is gedaan met Bitcoin onveranderlijk op de blockchain vastgelegd. Wellicht doet het denken aan het grootboek van een bank. Het grote verschil is dat de blockchain data, in tegenstelling tot de financiële data bij een bank, decentraal is opgeslagen. Dat betekent dat de data niet op een enkele plek wordt bewaard en niet door een enkele entiteit wordt beheerd, maar verspreid is over alle deelnemers aan het blockchain netwerk. Alle gebruikers hebben de financiële data in beheer en niemand heeft alleen zeggenschap! Dit zorgt voor een transparant en betrouwbaar systeem. Stel dat iemand voornemens is om een ander middels de Bitcoin blockchain op te lichten, dan zal dit niet onopgemerkt gebeuren omdat de rest van de gebruikers middels de transactiedata kan aantonen dat de frauduleuze data niet klopt.

Bitcoin is een alternatief financieel systeem en zag in 2009 het licht. Het was geen toeval dat op dat er op dat moment vrij weinig vertrouwen was in het bankwezen. Als antwoord op het economische klimaat toentertijd was daar Bitcoin, de moeder aller cryptocurrencies. Inmiddels zijn er een hoop andere cryptocurrencies die men altcoins noemt.

Een goede investering

In tijden dat het economisch gezien minder gaat, lijkt Bitcoin steeds een aantrekkelijk alternatief. Zo zien we ook met het uitbreken van het coronavirus dat er zorgen zijn omtrent de economie en dat investeerders zich aan Bitcoin wagen. Nu centrale banken honderden miljarden dollars printen in een poging de economie overeind te houden, vrezen economen voor inflatie. Onder andere hierdoor lijken investeerders niet alleen vermogen op te slaan in goud, maar ook in Bitcoin.

Het is niet louter de hierboven besproken betrouwbaarheid en transparantie van de Bitcoin blockchain die investeerders trekt. Veel investeerders, die hun vermogen proberen af te dekken tegen inflatie, vinden Bitcoin interessant omdat de crypto ongevoelig is voor inflatie. Geld wordt minder waard naarmate het wordt bijgeprint en zo minder schaars wordt. Bitcoin daarentegen kan niet worden bijgeprint. Sterker nog, in het ontwerp van Bitcoin is vastgelegd dat er nooit meer dan 21 miljoen van in omloop zullen zijn. Hiermee is de voorraad Bitcoin, net als die van goud bijvoorbeeld, eindig!

Record na record

Dan is er de Bitcoin koers. Als men uitzoomt op de koersgrafieken dan blijft de koers maar stijgen. De koers komt tot stand door de verhouding tussen vraag en aanbod. Het aanbod is hierboven beschreven, dat staat vast en zal nooit meer dan 21 miljoen bedragen. Aan de andere kant hebben we de vraag. Bitcoin blijft populairder worden, waarmee de vraag ook groeit. Niet alleen onder normale investeerders, maar ook onder gevestigde bedrijven! Zo zijn er grote investeringsfondsen die enorme aantallen Bitcoin kopen, maar zijn er ook bedrijven zoals PayPal, die de koop en verkoop van Bitcoin juist willen gaan faciliteren. Dat er steeds meer aandacht is voor Bitcoin mag duidelijk zijn en daarmee groeit het gevoel dat 2021 een heel mooi jaar gaat worden voor Bitcoin! 

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>