Wie kan zich er niets bij voorstellen? ‘The female touch’ die gemist wordt, of juist toegevoegd is. Die vrouwelijke hand die terug te zien is in het haar en de kleding van je kind. Maar ook in je interieur is dat onmisbaar, of niet? Een mannen huis zou je kunnen herkennen aan het ontbreken van ’the female touch’. Maar zou je andersom een huis waar alleen vrouwen leven kunnen herkennen aan het ontbreken van ’the male touch’?

Vrouwen voegen iets toe aan hun huis wat het huis zacht en sfeervol maakt. Het kleurenpalet is vaak breder, de materialen zachter, de accessoires meer en de gebruikte prints wat drukker. Mannen die hun huis inrichten, kopen vaak wat ze nodig hebben. Een bed, een bank, een stoel, een lamp, enzovoorts. Praktisch en naar hun eigen smaak kopen ze dat. Terwijl vrouwen hier een sfeervol kussentje op de bank zouden zetten en daar een mooie, zachte plaid op het bed.

Maar stel dat we het nu eens om zouden draaien? Stel dat een man nu eens ’the male touch’ toe zou komen voegen in een vrouwen huishouden? Hoe zou dat eruitzien? Dat zou wel eens heel goed een mooie balans kunnen geven aan je interieur. Een extra dimensie die voelbaar is, zoals de bekende ‘female touch’ dat geeft.

Sommige mannen zijn makkelijk, laten hun vrouw het huis stylen en kunnen zich daarin vinden. Terwijl andere mannen het fijn vinden om mee te beslissen en hun voorkeuren te benoemen. Laatstgenoemde interieur zal meer karakter van beide partners laten zien en dat maakt je huis bijzonder. Niet in de laatste plaats voor jezelf, maar ook anderen zullen het zien en voelen.

Leuke accessoires voor mannen

Wat zijn nu leuke woonaccessoires voor mannen? Woonaccessoires voor mannen mogen stoer, mannelijk en krachtig ogen. Een zwaar ophangsysteem met een schuifdeur, een industrieel wandrek, royale plankendragers, stoere opbergmand of een industriële schemerlamp. Stuk voor stuk voorwerpen met mannelijkheid en karakter in zich. En natuurlijk is dat prachtig als het omringd wordt door zachte, vrouwelijke materialen, maar die keuze is aan jezelf.

Het eerstgenoemde zware ophangsysteem voor een schuifdeur geeft je huis een mannelijke look. Het is geen klein detail, maar springt gelijk in het oog. Door voor zo’n zwaar, opvallend, stoer ophangsysteem te gaan, zet je de basis van je interieur. Je kunt daarbij kiezen of je voor een houten of glazen schuifdeur gaat. De rest van je woonkamer zal er bij aan moeten sluiten, maar dat hoeft totaal geen probleem te zijn. Er zijn veel stylen te combineren met zo’n royale schuifdeur, van strak tot industrieel, van klassiek tot modern.

Kies voor een wandhanger

Een robuuste wandhanger zoals een decoratief wandrek, plankendragers of tijdschriftenrek geven invulling aan je muur en zijn tegelijk praktisch en decoratief. Wandrekken zijn in verschillende vormen te koop en bieden ruimte aan kleine accessoires. Plankendragers kunnen samen met een natuurlijke, houten plank een mooie boekenplank vormen voor je favoriete boeken. Als je een bijzondere boekensteun kunt vinden, tover je ook je boekenplank om tot eye catcher. Met behulp van een tijdschriftenrek kan je je poster ophangen. Tijdschriftenrekken zijn er van staaldraad en hout.

Een leuke poster

Wil jij je poster liever opbergen dan je poster ophangen, dan kan je een stoere opbergmand of krat naast je bank zetten. Ga je voor een rieten mand, een stalen mand of een mand die gemaakt is van autobanden? Een krat of veilingkistje staat ook stoer. Mannen lezen namelijk ook graag hun favoriete tijdschriften op de bank. En niets is prettiger dan zonder op te hoeven staan, te kunnen pakken wat je op dat moment lezen wilt.

Een leuke lamp

Een stoere, mannelijke lamp mag niet ontbreken. De industriële lampen die je veel ziet kan je overal in je woonkamer neerzetten. Zet je hem bij je favoriete hoekje op de bank of belicht je er een andere hoek sfeervol mee, zodat je deze blikvanger vanaf jouw plaatsje waarderend kunt gadeslaan? Uiteraard zijn er ook hanglampen in deze stijl te koop. Met een hanglamp kan je je eethoek weer heel stoer maken.

Ook de keuken is belangrijk

Je keuken is helemaal af als er aan de wand een leren schort van gelooid zadelleer hangt. Of je nu een echte keukenprins bent of alleen bij feestjes de BBQ bediend, zo’n schort moet je hebben! Naast een schort is in elk huishouden een goed mes onmisbaar. Maar hoe tof zou het zijn als dat mes nu uitgekozen was door een man, en een waardige plaats in de keuken zou krijgen? Op de aanrecht in combinatie met een mooie snijplank zou het mes mooi tot zijn recht komen. Kom maar op met die borrelplank!

Voor zowel mannen en vrouwen is het mooi om wat planten en/of bomen in huis te hebben. Kunst is er tegenwoordig in prachtige kwaliteit, bijna niet van echt te onderscheiden. Groen doet het altijd goed en kan frisheid en sfeer aan je woonkamer geven.
Maar het allerbelangrijkste voor een échte man is toch wel een bank. Een goede, lange bank met vastzittende kussens. Waar ze op kunnen liggen en chillen om bij te komen van hun drukke werkdag.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>