• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Travel
  • /
  • Chopper rijden? Deze accessoires mag je niet missen!

Choppers horen tot de gaafste types motoren die je als motorfanaat in je bezit kunt hebben. Toeren op een stoere chopper, zoals een BMW K75, is gewoon enorm verslavend. Want wat is er mooier dan op een zonnige lentedag met je BMW K75 of een andere merk chopper lekker te toeren en van de omgeving te genieten. Maar wat is er nu precies typerend voor een chopper? En welke accessoires mag je echt niet missen als je er regelmatig met je chopper op uit trekt.

Wat is een chopper voor soort motorfiets?

Vroeger gebruikte men de term chopper voor een motor die helemaal gestript was. Choppen betekent namelijk ‘afhakken’. Choppers waren motors waar alle onnodige onderdelen vanaf gehaald werden, om zo een puur functionele motor over te houden. Later werden choppers meer aangekleed. Typerend voor een chopper is onder meer het grote stuur en het comfortabele zitgedeelte met vaak een hoge rugsteun, zodat twee of zelfs drie personen comfortabel kunnen motorrijden. Bekende merken choppers zijn er genoeg, maar iedereen kent merken/types als de Harley Davidson of de BMW K75 chopper, een serie motoren van het merk BMW dat in de jaren tussen 1985 en 1996 geproduceerd werd.

Welke accessoires heb je nodig voor je chopper?

De echte liefhebber van motoren zoals de BMW K75 kan natuurlijk niet zonder geschikte accessoires voor zijn of haar motorfiets. Een aantal accessoires mag sowieso niet ontbreken als je alles uit je chopper wilt halen wat erin zit. In de eerste plaats heb je voor jouw chopper natuurlijk goede motortassen of motorkoffers, die je aan de zijkant van je chopper kunt bevestigen. Deze kun je gebruiken als extra opbergruimte voor je spullen, als je een dagje gaat toeren. Motorkoffers of motortassen om bijvoorbeeld eten en drinken in te stoppen, een flesje motorolie, een EHBO-koffer en primair gereedschap mocht je met pech komen te staan.
Een ander onmisbaar onderdeel van het repertoire accessoires dat chopper-rijders nodig hebben, is een goede motorhoes. Bij slecht weer trek je de motorhoes over je chopper heen en kun je jouw trotse gebied beter beschermen tegen weersinvloeden, roest en dergelijke.

Geniet van onbezorgde motorritten met deze accessoires

En zo zijn er nog veel andere accessoires en benodigdheden die niet mogen ontbreken in het basispakket van de motorrijder. Een helm en motorhandschoenen spreken voor zich. Maar vergeet ook niet om een goed slot te kopen (aan een gestolen chopper heb je niet zoveel) of reserveonderdelen aan te schaffen zoals lampjes en zekeringen. Deze materialen kun je dan weer kwijt in je motorkoffer en heb je, indien noodzakelijk, altijd bij de hand.

Prettig is verder dat je een kleine set gereedschappen meeneemt tijdens een tourtocht, die je kunt gebruiken als er onderweg iets gebeurt en je pech krijgt. Een UV-werende balaclava om je nek warm te houden, een GPS-systeem, kettingspray en een USB-headset om lekker muziek te kunnen luisteren tijdens je motortochtjes maken jouw basisset als chopper helemaal af. En vervolgens kun je nog jarenlang genieten van talloze onbezorgde motorritten!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>