Active Cornering Enhancement: wat is het en is het de moeite waard?

Posted in  Cars  on  april 26, 2024 by  San0 comments
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Cars
 • /
 • Active Cornering Enhancement: wat is het en is het de moeite waard?

Bij het navigeren door scherpe bochten op hoge snelheid, is het cruciaal dat een voertuig stabiel en beheersbaar blijft. Hier speelt Active Cornering Enhancement (ACE) een sleutelrol. Dit geavanceerde systeem is ontworpen om de dynamiek van een voertuig te verbeteren en een veiliger, soepeler rijgedrag te bevorderen.

Wat is Active Cornering Enhancement?

Active Cornering Enhancement, of ACE, is een technologisch systeem dat ingrijpt tijdens het nemen van bochten om de stabiliteit van het voertuig te verhogen en het overhellen te minimaliseren. Het werkt door automatisch de hoeveelheid kracht die naar de vering wordt gestuurd aan te passen, afhankelijk van de snelheid, de stuurhoek, en de g-krachten die tijdens het nemen van de bocht ervaren worden.

ACE gebruikt hydraulische actuatoren om de stabilisatorstangen aan te passen en zo de rol van de auto te controleren.

Lees meer vette weetjes over auto’s >

De betekenis van ACE

De afkorting ACE staat voor “Active Cornering Enhancement”, wat wijst op de actieve rol die het systeem speelt bij het verbeteren van de hoekstabiliteit van voertuigen. Dit systeem is met name waardevol in SUV’s en andere topzware voertuigen, waar overhellen meer uitgesproken kan zijn vanwege het hogere zwaartepunt.

Voordelen van Active Cornering Enhancement

Het gebruik van ACE in voertuigen brengt verschillende voordelen met zich mee:

 1. Verbeterde Veiligheid: Door het minimaliseren van het overhellen in bochten, verhoogt ACE de veiligheid door de kans op slippen of kantelen te verkleinen.
 2. Groter Comfort: Een stabielere rit betekent minder zijdelingse bewegingen die passagiers kunnen ervaren tijdens het nemen van bochten, wat resulteert in een comfortabelere rijervaring.
 3. Betere Handling: Voertuigen uitgerust met ACE reageren scherper en nauwkeuriger op stuurcommando’s, wat de bestuurder meer vertrouwen geeft tijdens het rijden op uitdagende wegen.
 4. Verminderde Slijtage: Door de belasting gelijkmatig over de auto te verdelen, helpt ACE ook de slijtage aan banden en ophangingssystemen te verminderen, wat leidt tot lagere onderhoudskosten op de lange termijn.

Conclusie

Active Cornering Enhancement is meer dan alleen een indrukwekkende technologie; het is een essentieel systeem dat de veiligheid, het comfort en de prestaties van voertuigen verbetert. Door het overhellen te beheersen en de stabiliteit te verhogen, biedt ACE een merkbaar verschil in de manier waarop voertuigen reageren in bochten. Voor bestuurders die waarde hechten aan precisie en beheersbaarheid, is dit systeem een game-changer die moderne voertuigdynamiek naar een hoger niveau tilt.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>