Weet jij al wat een Android TV Box is?  Het is een mediakastje wat je aansluit op je televisie, of computer. Je kunt series, films en nog veel meer streamen via een Android TV Box. Het is een simpele en relatief goedkope manier om een standaard televisie – om te toveren tot een smart tv. Daarnaast kun je met een Android TV Box ook nog eens films en series in de hoogste resolutie bekijken. Doorgaans is dat een resolutie van 4K Ultra HD. Uiteraard moet je dan wel een 4K-tv hebben, wil je het maximale resultaat behalen. Het lijkt heel erg op een Google Chromecast. Dat kennen de meeste mensen wel, alleen moet je via een Chromecast content casten. Dit houdt in dat je het verzendt van één apparaat, naar de Chromecast. Met een Android TV Box, sla je als het ware een stap over. Je speelt namelijk de content direct vanaf het boxje. Dus casten behoort tot het verleden wanneer je besluit een Android TV Box aan te schaffen. Het grote voordeel van veel Android TV Boxen is dat er vaak een ingebouwde Chromecast aanwezig is. Dus je slaat twee vliegen in één klap.

Waarom zou ik een Android TV box verkiezen boven een Google Chromecast?

Misschien denk je nu: wat is eigenlijk het verschil tussen een Chromecast en een Android TV Box? Veel mensen hebben namelijk een Chromecast thuis. Je kunt er heel makkelijk series en films op casten. Maar daarmee is ook veel gezegd. Tegenwoordig heeft Google de nieuwe Chromecast met Google TV. In essentie lijkt dit heel erg op een Android TV Box. Wil je meer te weten komen over het verschil tussen een Chromecast en een Android TV Box?

Wat kan ik nog meer met een Android TV Box?

Het is mogelijk om allerlei apps te downloaden die je direct kunt gebruiken op de tv. Bijvoorbeeld YouTube, Spotify, Twitch en nog veel meer kunnen direct gedownload worden op het boxje. Ook is het bijvoorbeeld mogelijk om films af te spelen via het kastje. Stel: je hebt een leuke verzameling films op een harde schijf staan, dan kun je het makkelijk afspelen via de Android TV Box. Sommige Android TV Boxen hebben bijvoorbeeld ook licenties die moeilijk te verkrijgen zijn. Bijvoorbeeld de licentie om Netflix en Disney+ aan te bieden in een 4K HDR resolutie.  Dat is voor velen ook een reden om er eentje aan te schaffen. Zo hebben sommige televisieproducenten zoals Panasonic, geen Disney+ in hun App Store beschikbaar. Dus als je Disney+ wilt kijken op een mooie Panasonic 4K HDR televisie, dan is het aanschaffen van een Android TV Box een goedkoop alternatief om toch nog te kunnen genieten in de hoogste resolutie.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>