Het aantal smartwatches dat wordt verkocht, neem de laatste jaren flink toe blijkt uit cijfers van Strategy Analytics. Het is met name sinds de wereldwijde lockdowns dat het slimme horloge enorm in trek is geworden.

Misschien beschik je zelf wel over een smartwatch zoals de populaire Apple Watch. Dan weet je als geen ander dat je het bandje van je watch kunt veranderen. Er is volop keuze op het gebied van Apple Watch 8 bandjes en andere edities van het merk. In dit artikel vertellen we je graag meer over alles dat moet je weten over bandjes voor je Apple Watch.

Mogelijkheid voor verschillende soorten bandjes

Bij het aanschaffen van een Apple Watch ontvang je altijd een standaard bandje. In de omschrijving van het product op de website zie je wat voor een soort bandje je ontvangt. Hoewel zo’n Apple Watch bandje prima is wat betreft kwaliteit is het wel leuk om te weten dat je van bandjes kunt wisselen als je dat zou willen. Beschik je bijvoorbeeld over een kunststof bandje dan is het leuk om als extra een metalen, rubberen of leren horlogebandje aan te schaffen. Er zijn allerlei soorten materialen beschikbaar die bij diverse gelegenheden passen.

Sport je bijvoorbeeld veel dan is het handig om een sportief bandje te hebben voor je work-out. Meestal zijn dit kunststoffen of rubberen bandjes, omdat stoffen bandjes te veel zweet opnemen. Kijk dus even goed rond tussen het aanbod Apple Watch 8 bandjes wanneer je over een nieuwe watch beschikt of tussen het assortiment van eerdere edities van de Apple Watch. Je kunt voor iedere outfit en voor ieder moment wel een passend bandje vinden voor je smartwatch. Ideaal!

Zorg altijd voor de juiste maat bij Apple Watch bandjes

In je zoektocht naar een of meerdere bandjes is het goed om te weten dat je moet letten op de maat van je watch. Er zijn namelijk verschillende maten watches en dus ook bandjes te koop. Zo is de oude Apple Watch Series 3 beschikbaar in 38 en 42 millimeter. De Apple Watch Series 4, 5, 6 en SE kun je kopen in 40 en 44 millimeter. Heb je een van de nieuwe exemplaren; de Apple Watch Series 7 en 8 dan heb je de keuze uit 41 en 45 millimeter.

Kijk dus altijd goed naar de maat van jouw Apple Watch om zo te weten welke maat je nodig hebt voor een bandje. Dit staat altijd vermeld in de omschrijving van zo’n item. Let daarbij ook op de omtrek van je pols. Sommige smart watch bandjes komen in verschillende lengtes zodat ze bij alle soorten polsen passen. Meestal worden de maten aangegeven in S, M en L en staat erbij vermeld wat de lengte is. Dat is iets wat je al gauw vergeet, wat zonde is omdat de kans anders aanwezig is dat het bandje niet past. 

Apple Watch 8 bandjes vervangen doe je zo

Heb je eenmaal een of meerdere bandjes gevonden waar je blij van wordt? Check. Dat is de bedoeling van dit soort gadgets. Dan is het daarna tijd om je bandje op de juiste manier te vervangen. Hier moet je even goed voor gaan zitten, maar vooral om te weten dat je je smartwatch niet beschadigt. Het vervangen zelf is namelijk heel eenvoudig. Om het bandje te vervangen, leg je de watch op de kop voor je neer. Doe dit het liefst op tafel of op een ander plat oppervlak.

Aan de bovenkant en de onderkant zie je twee brede ovale knopjes. Druk je deze in dan zul je zien dat je het bandje dat op dat moment vast zit heen en weer kunt verschuiven. Dat betekent dat je het bandje uit de houder kunt schuiven om vervolgens een andere op dezelfde manier maar dan omgekeerd er terug in te schuiven. Doe dit totdat je een klik hoort. Hoor je nog geen klik? Dan zit het bandje nog niet goed vast.

Overige accessoires te koop voor je Apple Watch

Nu je weet dat je het bandje van je Apple Watch op een makkelijke manier kunt vervangen met een ander bandje in een leuke kleur of met een tof design is het tijd om op zoek te gaan naar een of meerdere Apple Watch bandjes. Wist je dat je ook nog andere accessoires voor je Apple Watch kunt scoren? Hoewel de Apple Watch bijvoorbeeld waterdicht is, betekent dit niet dat het horloge ook beschermd is tegen schade zoals krassen.

Werk je veel met je handen en wil je zo’n slim horloge dragen dan is het aan te raden om een screenprotector voor Apple Watches te kopen. Deze beschermt het beeldscherm tegen krassen en andere beschadigingen. Ook kun je ervoor kiezen om een case te kopen om het hele device te beschermen. Er zijn net als Apple Watch 8 bandjes verschillende soorten cases te koop in diverse kleuren en maten.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>