• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Travel
  • /
  • Auto kopen of leasen? Wat is de beste en voordeligste keuze?

Autorijders die op zoek zijn naar een andere auto, hebben vandaag de dag tal van keuzemogelijkheden. Zo kun je een nieuwe auto kopen, een occasion kopen of kiezen om een voertuig te leasen. Maar welke optie heeft de meeste voordelen in jouw situatie? En wat is het voordeligste: een andere auto kopen of een auto leasen? Lees snel verder voor de antwoorden op deze vragen!

Een auto leasen: de belangrijkste voor- en nadelen

De laatste jaren is het leasen van een mooie auto steeds meer in trek gekomen onder automobilisten die voordelig in een luxe en eigentijdse auto willen rijden. Je auto financieren via een financier is namelijk gemakkelijker en betaalbaarder dan ooit. Via specialistische autofinanciers kun je namelijk voordelig je auto financieren.

Fijn aan een auto leasen is dat alle kosten in één maandelijkse factuur worden opgenomen en je dus precies weet waar je qua kosten aan toe bent. Zo houd je financieel-administratief een goed overzicht over de vervoerskosten die je maakt. De enige onkosten die je zelf moet betalen, zijn de brandstofkosten.

Naast dit pluspunt, is prettig aan autolease dat dit voordelig kan. Door de lage rentetarieven kun je jouw leaseauto, als je momentele onvoldoende kapitaal hebt, tegen lage kosten bekostigen. Dit komt vooral doordat de rentetarieven momenteel erg gunstig zijn. Verder is voordelig je auto financieren ideaal als je tegen lage kosten in een nieuwe of bijna nieuwe auto wilt rondrijden.

Nadelen heeft een auto financieren ook, net als elke vorm van autorijden. Zo is leasen relatief duur als je weinig autorijdt en kun je met extra kosten te maken krijgen als je contractbreuk pleegt.

Een nieuwe auto of een occasion kopen: pluspunten en minpunten

Naast een auto leasen, kun je natuurlijk ook besluiten om direct een nieuwe of gebruikte auto te kopen. Het voordeel hiervan is dat de auto direct in je bezit is.

Al gedacht aan een voordelige auto lening?

Voordelig auto financieren? Dit kan je gemakkelijk doen met een persoonlijke lening. Dit is een lening die vaak gebruikt wordt voor de aankoop van een auto vanwege de vaste looptijd en vaak erg lage rente. Het bied je de mogelijkheid om tegen een aantrekkelijke rente, een nieuwe of gebruikte auto te financieren. Het overwegen waard dus!

Wat je natuurlijk wel mist bij de aankoop van een nieuwe of een tweedehands auto, is het zorgeloze autorijden dat mogelijk is met leasen. Je kunt bij het kopen van een auto altijd met onverwacht hoge kosten komen te zitten, zoals dure reparaties, waar je met een leaseauto geen last van hebt.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>