6 simpele stappen om je (grijze) baard te verven

Posted in  Fashion  on  januari 18, 2022 by  San0 comments

Er komt in ieders leven een tijd dat je tot het gevreesde besef komt dat je oud wordt. Voor velen is dit moment als ze grijze haren gaan zien. Grijs worden kan je een heel wijs uiterlijk geven, maar het kan je ook een beetje een verslagen gevoel geven omdat het erop wijst, dat je jonge jaren nu echt voorbij zijn.

Om dat vertrouwen te herwinnen, kun je ervoor kiezen om je haar te verven of om het helemaal af te scheren. Maar als het op je baard aankomt, raden wij je aan de tondeuse in de kast te laten staan en de natuurlijke glorie te behouden door je baard te gaan verven.

Of je nu de 40 jaar nadert of die allang gepasseerd bent, in werkelijkheid gaat grijs haar niet alleen over oud worden. Dit natuurlijke proces kan immers ook gebeuren bij mensen die nauwelijks meerderjarig zijn en legaal een drankje mogen drinken en dan toch al een vervelende grijze kop hebben.

Bij Menlife begrijpen we hoe belangrijk het is om je jeugdige uiterlijk te behouden en jezelf aantrekkelijk te blijven voelen. Je (grijze) baard verven, kan heel gemakkelijk zijn als je maar gewoon de juiste stappen volgt.

Heb je moeite om überhaupt een baard te kweken? En kan je haar bovenop je hoofd ook nog wel een boost gebruiken? Overweeg dan een goed supplement te gebruiken zoals die van Hairlust. Met het brede aanbod aan supplementen stimuleer je de haargroei.

Waarom we worden we eigenlijk grijs?

Als we rond de 30 jaar zijn, beginnen de pigmentcellen op onze haarzakjes af te sterven. Zonder deze cellen is de haarfollikel minder goed in staat om melanine te creëren en het haar zijn kleur te geven.

In de loop van de tijd zorgt dit proces ervoor dat het haar zijn gekleurde tint verliest en een grijstint, zilver of wit wordt.

De grijze haren beginnen bij mannen rond hun 30ste jaar te verschijnen en bij vrouwen rond hun 35ste jaar, maar dit is natuurlijk ook afhankelijk van de genetica en kan daarom bij iedereen op een ander moment beginnen.

De juiste kleur kiezen

De grootste fout, die er wordt gemaakt als het gaat om het verven van de baard, is het kiezen van de verkeerde kleur.

Wij begrijpen volledig dat je die vervelende grijze haren wilt camoufleren maar ze daarom maar in de donkerste kleur, die je kunt vinden verven, is echt niet de beste manier om ze te maskeren. Een kleur zoals
zwart kan erg afsteken en ziet er dan uiteindelijk totaal onnatuurlijk en hard uit.

In plaats van te donker te gaan, kun je beter wat dichter bij je natuurlijke kleur blijven.

Zelfs als er nog een paar grijze haartje te zien zijn, voorkom je dat je eruitziet als de kerstman, maar het zal je ook niet op Billy Mays laten lijken. Het doel is om je er een beetje jonger en frisser uit te laten zien en niet net alsof je een 50-jarige man bent, die probeert 21 jaar te lijken.

Zorg dat je voorbereid bent

De meeste haarverfpakketjes bevatten handschoenen, dit is echter niet bij alle merken het geval. Het is belangrijk om de instructies op de verpakking te lezen om erachter te komen wat er bij zit en of je extra handschoenen, een verfkam of mengbakjes moet kopen.

Je baard verven kan best een kliederige bedoeling worden. Je wilt ook voorkomen dat er verf op je kleding of op je blote huid komt. Draag daarom een oud t-shirt, waarvan je het niet erg vindt als er wat gekleurde vlekjes op komen.

Extra handdoeken zijn ook handig als je van plan bent om je baard in de badkamer te gaan verven, zodat de gootsteen en de kranen niet worden mee geverfd.

Een ander iets om te overwegen is het gebruik van een conditioner, die geschikt is voor gekleurd haar. Sommige verpakkingen bevatten een verzorgingsproduct voor na het verven, maar als dit niet het geval is, is het zeker de moeite waard om te investeren in een verzorgend en vochtinbrengend middel voor je gezichtshaar. Als je lang haar hebt, moet je dat opsteken zodat het niet met de verf in aanraking komt als je je baard verft.

Stappen voor het verven van je baard

Het verven van de baard hoeft niet te worden gedaan door een kapper of door een stylist. Het thuis verven van je haar kan zeker wat tijd en geld besparen. Het is eigenlijk net zoiets als zondag thuis voetbal kijken en bier drinken.

Als je de haarverf in huis hebt, volgen hier de stappen wat je dan moet doen:

Stap 1: Sla het nemen van de douche over

Wanneer je je haar of baard verft, is het eigenlijk het beste om met droog, vettig haar te werken. Als je het haar niet wast, zal de verf beter pakken. Het veroorzaakt ook minder schade aan je haar en huid omdat dan de natuurlijke oliën van het haar het haar zullen beschermen

Begin met een gewoon geknipte, gekamde baard. Het toevoegen van een beetje vaseline op de huid rondom je baard kan voorkomen dat de verf in de huid zal trekken.

Stap 2: Volg de instructies op de verpakking

Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar het volgen van de instructies is belangrijk, vooral als je met een nieuw merk werkt. Niet alle haarkleurmiddelen moeten op dezelfde manier worden gemengd en ook de aanbevolen tijd om het te laten inwerken kan afwijken

Wees niet ongerust als het mengsel er lichter uitziet dan je had verwacht. Na ongeveer een minuut wordt het mengsel donkerder en naarmate je het op je haar aanbrengt, verandert de kleur ook. Voor het verven van baarden staat er op de meeste verpakkingen dat het ongeveer vijf minuten in beslag neemt om de verf aan
te brengen.

Het opvolgen van de instructies en de tijd om de verf in te laten trekken, is erg belangrijk om de beoogde tint te kunnen bereiken. Als je het te lang laat intrekken kan de kleur donkerder worden dan je had verwacht. Maar als je het niet lang genoeg laat inwerken, kan dat zorgen voor vlekkerige grijze plekken en een lichte dekking.

Stap 3: Vermijd bij het uitwassen van de verf het gebruik van warm water

Het is nooit echt goed om met warm water je haar te wassen en vooral niet op de gevoelige plekken op je gezicht. Hoewel het misschien gemakkelijker lijkt om met warm water vet haar weer schoon te krijgen, kun je echt beter lauw water gebruiken.

Een lauwe douche zal net zo effectief zijn bij het verwijderen van de verf en het zal ook beter voor je haar zijn.

Stap 4: Gebruik een verzachtende conditioner

In verf zitten chemicaliën, die je haar kunnen uitdrogen. Om dit te voorkomen moet je na het uitwassen van de verf uit je baard een verzachtende conditioner gebruiken

De Softening Conditioner van Zeusis perfect om je haar gehydrateerd te houden en in tegenstelling tot sommige drogisterijproducten zal het je huid niet droog maken en laten jeuken. De vegan-vriendelijke conditioner maakt gebruik van een mix van pro-vitamine, Aloë vera en groene thee.

Stap 5: Gebruik na het douchen baardolie

Zoals we al zeiden, kan het verven van je baard je gezicht behoorlijk droog maken. Terwijl de conditioner je baard onder de douche helpt verzachten, moet je ook baardolie gebruiken om je huid goed mee te verzorgen.

onze favoriete producten

Nu je precies weet hoe je je baard moet verven is het tijd om over te gaan naar de volgende stap: het daadwerkelijk verven van je baard.

Een fout die veel mensen maken bij het verven van hun baard is dat ze kiezen voor goedkope producten.

Wie een goed uitziende baard wil hebben zal hiervoor bereid moeten zijn om een investering te doen. Het is belangrijk dat je goede baardverzorging producten koopt om ze de beste look te krijgen.

Wij delen hieronder onze 3 favoriete producten:

Baardtrimmer Phillips

LB Baard olie

Conclusie

Of je je nieuwe look nu helemaal het einde vindt of niet, het goede en het slechte aan haarverf is dat het niet voor altijd blijft zitten. Je baard zal zijn nieuwe kleur ongeveer twee tot drie weken behouden.

Als je het leuk vindt, kun je na twee of drie weken gewoon de uitgroei bijwerken. Aan de andere kant kun je, als het er te donker uitziet of als je gewoon je nieuwe stijl helemaal niet leuk vindt, het wel weer vrij gemakkelijk veranderen.

Mensen zochten ook naar

  • baard verf kruidvat zwart
  • baard verven allergie
  • baardverf wit

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>