Behang trends 2019

Als echte man weet jij natuurlijk alles al over de laatste trends op het gebied van mode, gadgets, verzorging, kleding, auto’s én interieur. Onderschat vooral het laatste item niet. Vrouwen zijn misschien uitermate gevoelig voor jou als verschijning, maar kunnen op een slechte of weinig fantasievolle inrichting volledig afknappen.


Nog steeds wordt de inrichting van woning of kantoor vaak door de vrouw beïnvloed, maar dat laat jij natuurlijk niet toe. Na het lezen van dit blog weet je alles over de laatste behang trends 2019 en ben jij haar mooi te snel af. Behang anno nu is echt helemaal hot en een must om in je interieur toe te (laten) passen. Er is voor elk wel wat wil(d)s. Met het behangen van slechts één muur bereik je al snel het wauw-effect.

Wanneer je dan ook nog eens voor vliesbehang kiest, zit je helemaal safe. Vliesbehang laat zich namelijk heel eenvoudig ook weer van de wand verwijderen. Makkelijk als je van afwisseling houdt of zij bij nader inzien toch liever een ander behangetje tegen de muur ziet.

Wat is trendy behang?

Hele grote, opvallende dessins en uitbundige patronen zijn in 2019 een must aan je wand. Gelukkig is het aanbod hierin verrassend en het assortiment groot. Gouden tip is wel om maar één wand in de ruimte te behangen.

Behang trends woonkamer 2019

Kunst

Misschien is het wel geen kunst om te behangen, maar met een kunstwerk op de muur zit je qua trendy behang wel goed. Dit wordt ook wel de zogenaamde wall art genoemd. Wat denk je van de Mona Lisa levensgroot op een muur, een Vincent van Gogh, Monet, Rembrand’s nachtwacht of klassiekers als Da Vinci of Renoir?

Je kunt ook middels een fotobehang (zie ook verderop) zelf je favoriete kunstwerk uitkiezen. Combineer dit behang voor een mysterieuze sfeer vooral eens met een donkere kleur, zoals diepblauw, donkergroen of antraciet. Op internet vind je heel veel toffe voorbeelden van dit soort combinaties.

Natuur

De natuur is een enorme bron van inspiratie. Met name behang met exotische bloemen en en botanische planten, bijvoorbeeld palmbladeren, doen het goed. Dit behang combineert ook nog eens prima met de trendy woonkleur groen en je kamerplanten, ook een onontbeerlijke woontrend. Waan je dus in de jungle of het tropisch regenwoud. Wanneer je nog ergens een beeld van een panter of tijger plaatst, is je kamer af. Kies eens voor de kleur goud of als je durft, voor een opgezet exemplaar. Grrrrrrr.

Klassiek
Ook met klassieke elementen zit je qua behang trends goed. Voorzie je woonkamer of kantoor in slechts één middag van Griekse zuilen, Franse Panelen of Marokkaanse zelliges:

Goud kan heel fout zijn, maar daar is niks mis mee

Behang trends slaapkamer 2019

Plafond

Hoewel je ogen in de slaapkamer normaalgesproken overwegend gesloten zullen zijn, heb je vast van die momenten dat je naar het plafond ligt te staren. Dat komt goed uit, want echt bijzonder en volgens de laatste trend behang trends 2019, is het om je plafond te behangen, bijvoorbeeld met fotobehang. Jouw favoriete foto kan eenvoudig tot behang worden verwerkt. Zo geniet je en herbeleef je elke dag weer een bijzonder moment. Gebruik wel een foto in een hoge resolutie, anders moet je tegen de pixels aankijken.

Graffiti

Ben jij een persoon die van een mannelijk stoer interieur houdt? Denk dan aan het aanbrengen van graffitibehang, ook een van de laatste behang trends. Nog vetter is het natuurlijk als je een wand zelf van graffiti voorziet. Helaas is deze kwaliteit niet bij iedereen voorhanden, om over het geknoei met verf en spuitbussen nog maar te zwijgen). Met graffitibehang geef je in je slaapkamer een statement af, maar je kunt het natuurlijk ook in je woning of kantoor toepassen.

Bloemen

Bloemenprints doen het bijzonder goed in 2019, niet alleen als dekbedovertrek maar ook aan de muur van je slaapkamerwand. Kies dan niet voor een lullig bloemetjesbehang maar voor grote prints, bijvoorbeeld bloemen van de Italiaanse kunstenaar Michelangelo Cerquozzi. Maar ook behang van bijvoorbeeld amandelbloesem in pastelkleur tegen een grijsblauwe achtergrond, waar her en der een vogel op een tak is neergestreken, doet het erg goed.

En ben je je vriend(-in) op partner eventjes spuugzat? Vanaf nu kun je hem of haar met een gerust hart en trendy achter het behang plakken!