De bekende zwemmende varkens op de Bahama’s dood dankzij toeristen? (VIDEO)

Zwemmende varkens op Pig Beach

Weten jullie het nog? Een paar jaar geleden ging een filmpje van zwemmende varkens op de Bahama’s viral op het internet. Deze zwemmende varkentjes zwemmen al jaren in de zee rond ‘pig beach’. De zwemmende varkens zagen er heel schattig uit, het filmpje werd dan ook honderden keren gedeeld en iedereen wilde opeens op vakantie naar het eiland Exuma, de officiële naam van het toeristische eilandje. Alleen voor een aantal van de kleine biggetjes is het minder goed afgelopen. Eerder deze week werden 14 exemplaren dood gevonden terwijl ze in de oceaan dreven. De oorzaak? Toeristen. Tenminste, dat is wat meerdere bronnen beweren.

Vreemd voedsel en alcohol

Deze bronnen vertellen dat ‘vreemd voedsel’ en alcohol de doodsoorzaak zijn van de lieve beestjes.
Een van de eigenaren en inwoners op de Bahama’s, Wade Nixon, zegt dat het elk jaar erger wordt. “Toeristen komen naar het eiland en geven de varkentjes bier en andere sterke dranken.” De regering zelf zegt dat de daadwerkelijke doodsoorzaak nog niet kan worden vastgesteld. Het onderzoek is nog niet afgerond. Dat er wel eens toeristen zijn die slecht met de varkens omgaan is waar. Het is echter moeilijk voor te stellen dat 14 van de zwemmende varkentjes allemaal op dezelfde dag overlijden doordat toeristen ze bier hebben gegeven. Varkens zijn aardig wat gewend en zullen in de meeste gevallen hier niet zoveel schade oplopen dat ze het niet overleven. Wel is de kans groot dat het in de (nabije) toekomst niet meer zo makkelijk wordt voor toeristen om met de biggetjes te zwemmen. Er zullen strengere regels moeten worden opgesteld.

zwemmende varkens

Zelf op de Bahama’s met de biggetjes genieten?

Als je zelf nog een keer een selfie met een zwemmende big wil maken moet je snel zijn. De beestjes zullen in de toekomst beter worden afgeschermd. Hopelijk blijken toeristen  niet de hoofdoorzaak, want anders kan het wel eens definitief afgelopen zijn met Pig Beach.varkentjes bahamas

komst beter worden afgeschermd. Hopelijk blijken toeristen  niet de hoofdoorzaak, want anders kan het wel eens definitief afgelopen zijn met Pig Beach.

Mensen zochten ook naar

  • zwemmen met varkens curacao
  • zwemmen met varkens in nederland
  • kunnen varkens zwemmen