Wanneer jouw personeel werkzaamheden verricht op 2,5 meter hoogte of hoger, ben je als baas verantwoordelijk voor het aanbrengen van valbeveiliging. Zeker op platte daken waar meerdere mensen werkzaam zijn, is dak(rand)beveiliging, zoals Eyecatcher valbeveiliging, dan gebruikelijk. Dit kan gebeuren door het aanbrengen van een valhek op de randen van het dak, zodat iedereen die op het dak werkt veilig zijn werkzaamheden kan uitvoeren. Maar ook mag er voor individuele valbescherming, via valgordels en vallijnen, onder strikte voorwaarden gekozen worden.


Verklein het risico op valpartijen

Als werkgever ben je verplicht om het risico op valpartijen tot een minimum te verkleinen, en moet je voldoen aan de regels die de Arbo wetgeving voorschrijft. Dit betekent dus niet alleen dat alle onderdelen in orde zijn, maar ook dat de steiger op een veilige manier is opgebouwd door experts of werknemers met een specifieke opleiding. Daarnaast ben je als werkgever ook verplicht om toezicht te houden op dat de regels worden nageleefd. Zo mag een steiger niet gebruikt worden boven windkracht 6 en mag de werkhoogte van een steiger niet worden verhoogd door bijvoorbeeld een trap. Ook mag de steiger niet verplaatst worden, als er personen of materialen op de steiger bevinden.

Zorgeloos werken op hoogte

Personeel dat werkt op hoogte waar veiligheidsmaatregelen voor getroffen zijn, voelen zich een stuk veiliger en zijn tevens productiever. Als er de nodige veiligheidsmaatregelen zijn getroffen, dan kunnen de werkzaamheden ook sneller uitgevoerd worden. Personeel dat voorzien wordt van goede beveiligingsmaterialen en daarover gerichte instructies, voelt zich door hun werkgever een stuk serieuzer genomen.

Bekijk alle opties die er zijn

Bij professionele aanbieders kun je tegenwoordig terecht voor uitstekend veiligheidsmateriaal om professioneel en veilig op hoogte te werken. Oriënteer je op de mogelijkheden en kies ook voor een veilige manier van werken. Zo kun je onderscheid maken tussen tijdelijke en permanente valbescherming, maar kun je bij professionele aanbieders ook voor een korte duur dakrandbeveiliging huren.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>