januari 6

Beleggen in cryptocurrency

0  reacties

De meest bekende cryptocurrency is de Bitcoin. Bitcoin is door verschillende mensen en instellingen bestempeld als ‘het digitale goud’. Veel investeerders zijn alleen geïnteresseerd in cryptocurrency omdat ze hopen geld mee te verdienen, en misschien wel rijk mee te worden. Vandaag gaan wij vertellen waar je op moet letten als je ook wil investeren in cryptovaluta.

beleggen in cryptocurrency

Voordat je begint

Voordat je begint met investeren is het belangrijk om een goed beeld te hebben van wat cryptocurrencys precies zijn. Het zijn digitale valuta die werken op een systeem genaamd ‘blockchain’. Op cryptouniversity.nl worden alle begrippen op een simpele manier uitgelegd. Zodra je de materie beter begrijpt is het makkelijker om goede keuzes te maken om in te investeren.

Verschillende toepassingen

Elke digitale munt heeft een eigen toepassing. Tenminste, als het goed is. Als de munt geen specifieke toepassing heeft is het waarschijnlijk geen goede investering. Als het wel een specifieke toepassing heeft dan moet je je afvragen of die specifieke toepassing meer waard is dan wat de munt op dat specifieke moment waard is.

Voorbeeld:
Stel dat een bepaalde munt zich richt op de apothekersbranche en momenteel 10 miljoen waard is. Bijvoorbeeld omdat er 1 miljoen munten in omloop zijn ter waarde van 10$ per stuk. Dan is het goed om te onderzoeken hoeveel geld er wereldwijd in de apothekersbranche omgaat. Op basis hiervan kan je een goede inschatting maken van de toekomstige potentie van de specifieke cryptovaluta.

Belangrijk om te weten

Nog één ding waar je rekening mee moet houden; HODLen.
Dit houdt in dat je vast moet houden voor de langere termijn. Als je vertrouwen hebt in de toepassingen en toekomst van een cryptocurrency dan is het belangrijk om niet te verkopen. Zeker niet als je in paniek raakt omdat de koers daalt. Je kan pas spreken over winst of verlies op het moment dat je verkoopt. Zorg dat je altijd het laatste nieuws volgt. Onze favoriete website om op de hoogte te blijven is cointelegraph. Ben jij ook van plan om te investeren? Laat ons weten welke crypto’s jij op het oog hebt!

Mensen zochten ook naar

  • hoe beleggen in cryptomunten
  • beleggen in cryptovaluta beleggen in cryptomunten voor beginners
  • crypto beleggen voor beginners

Tags


You may also like

Kunststof of glas?

De racefiets op het dak

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>