Besparen op je zorgverzekering 2020? 5 Simpele tips!

Helaas worden de zorgverzekeringen elk jaar duurder. Ontzettend vervelend natuurlijk aangezien niemand van hogere rekening houdt.

Wist je echter dat je door een aantal simpele tips toe te passen flink kan besparen op je zorgverzekering?

In dit artikel ontdek je 5 simpele tips om te besparen op je zorgverzekering!


1. Vergelijk elk jaar je zorgverzekering

Je eigen zorgverzekering vergelijken op jaarbasis is een goed idee. Zelf doen we dit eigenlijk elk jaar weer en zouden dit iedereen aanraden.

Kijk elk jaar weer welke zorgverzekering het beste bij jou past en hoe veel euro’s dit scheelt met je oude verzekering. Het zal je verbazen maar vaak kan je hiermee op een simpele manier een heleboel winst behalen.

2. Verhoog je eigen risico

Een simpele manier om je zorgpremie te verlagen is door je eigen risico te verhogen.

Wist je dat het standaard eigen risico €385 euro is? Deze kan je veranderen tot een bedrag van maximaal €885 euro.

Als jij verwacht weinig zorgkosten te maken aankomend jaar dan kan het slim zijn om je eigen risico te verhogen.

Hierdoor verlaag je namelijk je maandelijkse kosten! Let wel op, mocht je nou onverwachts wel te maken krijgen met hoge zorg kosten? Dan betaal je alles zelf tot het vastgestelde eigen risico.

3. Kies alleen voor het basis pakket

Een andere simpele manier om te besparen op je zorgpremie is door alleen een basisverzekering af te sluiten.

Heb jij bijvoorbeeld geen extra zorg nodig? Dan is het natuurlijk zonde om aanvullende verzekeringen af te sluiten. Door alleen voor de basis optie te gaan houdt je de premie laag.

4. Betaal per jaar

Krijg jij met de kerst een dikke bonus van je werk of heb je momenteel wat meer te besteden? Wellicht kan het dan interessant voor je zijn om je premie in één keer te betalen.

Wist je bijvoorbeeld dat jaarlijks betalen je tot 3% korting kan opleveren? Dit is misschien even slikken in januari maar zorgt er wel voor dat je er daarna van af bent. Bovendien bespaar je gewoon tot 3% op je kosten. Als je het geld hebt liggen is dit dan ook zeker het overwegen waard!

5. Vraag zorgtoeslag aan

Ben jij student met een Nederlandse nationaliteit en verdien je niet meer dan €29.562,-? Goed nieuws! Dit betekent dat je recht hebt op zorgtoeslag. Dit is een maandelijkse toeslag die je krijgt en deze zorgt ervoor dat iedereen in Nederland zijn zorgverzekering kan betalen.

Als student heb je natuurlijk niet al te breed en daarom is deze zorgtoeslag een uitkomst voor veel studenten.

Ook als student kan je trouwens besparen op je zorgpremie. Vergelijk via internet en ga op zoek naar de goedkoopste studenten zorgverzekering om je kosten maandelijks zo laag mogelijk te houden.