• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Lifestyle
  • /
  • Top 4 Beste drankspelletjes die niet mogen ontbreken op een feestje!

Tijdens feestjes, borrels of andere gelegenheden is het altijd leuk om drank spelletjes te doen. Na enkele borreltjes komt de sfeer meestal goed van de grond. Hoe langer het spel echter duurt hoe moeilijker het voor iedereen wordt. Op zoek naar een leuk drankspel? Wij zetten enkele van de leukste drankspelletjes voor je op een rij.

Juffen is een leuk drankspel waar geen benodigdheden voor nodig zijn. Misschien ken je het nog wel van vroeger toen je dit uiteraard nog zonder drank speelde. Om de beurt kiest er iemand een nummer tussen de 0 en 9.

Bij alle cijfers die met dit cijfer te maken hebben moet het cijfer vervangen worden door juf. Denk hierbij aan de tafel van het betreffende nummer of als het nummer überhaupt voorkomt.

In het begin zal het redelijk makkelijk zijn, echter als er genoeg borrels inzitten wordt het steeds moeilijker.

Zappen

Dit drankspel kan alleen van start gaan als je een televisie in de beurt hebt. Je spreekt een voorwerp of woord af, dit mogen er ook meerdere zijn, die regelmatig op de televisie voorkomt.

Zodra het voorwerp of woord in beeld komt moet er gedronken worden door beide personen. Als afwisseling kun je er ook voor kiezen door om de beurt te zappen.

Je wacht dan tien seconden en als het voorwerp of woord wat jullie gekozen hebben in beeld komt drinkt de persoon die gezapt heeft. Na de tien seconden is de andere persoon aan de beurt.

Kingsen

Een spel dat al een lange tijd bestaat is kingsen. Voor dit leuke drankspellen met kaarten heb je verder niet nodig. De regels van dit spel kunnen flink variëren. Voor elke kaart moet er namelijk een opdracht bedacht worden. Dit kan bij een twee bijvoorbeeld twee slokken uitdelen zijn en bij een vrouw kan het inhouden dat de spelrichting draait.

Er is in ieder geval één regel altijd hetzelfde. Als er een koning wordt getrokken moet je jouw drankje in een speciale beker doen. In deze beker wordt elk drankje gedaan dat die persoon heeft als er een koning wordt getrokken. Als de laatste koning is getrokken is het spel afgelopen en moet deze persoon zijn drankje er ook in doen en vervolgens alles opdrinken.

Beerpong

Overgewaaid uit Amerika is dit misschien wel één van de leukste drankspelletjes. Ten opzichte van de andere drankspellen heb je hier wel relatief veel benodigdheden voor nodig. Zo heb je in ieder geval een pingpongtafel nodig of een lange tafel die vies mag worden. Ook kunnen de originele red cups bij dit spel niet ontbreken. Het spel zelf wordt gespeelt met een pingpong balletje.

Ieder gebruikt tien red cups deze worden aan de uiteinde in een pyramide vorm neer gezet. Verdeel minimaal drie biertjes over de red cups. Het is de bedoeling dat je de pingpongbal in een red cup gooit, waarna de tegenstander deze moet atten. De persoon die niet meer heeft staan verliest en moet ook alle cups van de tegenstander opdrinken. 

Drankspellen spelen

Met één van de bovenstaande drankspellen ben je verzekerd van een avond lang plezier. Je zult ook merken dat het bij sommige spellen harder met de drank gaat dan bij de ander. Gaat het te snel? Maak dan de atjes kleiner, zodat je het spel langer kan spelen.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>