augustus 11

De Beste Elektrische BBQ van 2021

0  reacties

Er gaat niets boven een lekkere BBQ met lekker weer. Een goede BBQ is dan uiteraard wel belangrijk. Tegenwoordig zijn er tal van elektrische exemplaar die vele voordelen bieden ten opzichte van de traditionele BBQ systemen.

Zo hebben elektrische BBQ’s vaak een goede anti-aanbak laag en kun je ze ook vaak op een tafel plaatsen. Gezien er tal van verschillende modellen zijn is het vinden van de beste koop elektrische BBQ een hele klus. Om de zoektocht wat eenvoudiger te maken kun je een kijkje nemen naar de best geteste modellen van dit moment.

Top 5 Beste elektrische BBQ

Beste getest
1. Tristar BQ-2816 Barbecue

Beste prijs / kwaliteit elektrische BBQ
2. Princess 112247 elektrische Barbecue

Beste elektrische bbq met antiaanbaklaag
3. Elektrische Barbeque Grill Garden Comfort

Beste elektrishe bbq met zijtafel
4. Excellent Electrics Elektrische Barbecue

Beste goedkope elektrische bbq
5. De Cecotec Elektrische Barbecue

Waar op letten bij het kopen van een elektrische bbq?

Indien je op zoek bent naar een goede elektrische BBQ is het belangrijk dat je rekening houdt met een aantal factoren. Zo zijn er namelijk tal van BBQ modellen op de markt die niet aan belangrijke eisen voldoen en daardoor niet altijd een goede BBQ beleving bieden.

Ten eerste is het belangrijk dat je kijkt naar wat voor model barbecue je graag wilt. Zo zijn er bijvoorbeeld systemen die je als tafel model kunt gebruiken en exemplaren die enkel staand gebruikt kunnen worden. Ook zijn er exemplaren die zowel op een tafel als staand gebruik kunnen worden. Bekijk ook of het model groot of klein is en of het grilloppervlak de gewenste grote heeft.

Een goede elektrische BBQ dient te beschikken over een goed vermogen. Hierdoor kan het apparaat zich snel opwarmen en hoge temperaturen bereiken. Bij een elektrische BBQ wordt dit uitgedrukt in vermogen en ligt dit vaak rond de 2400W.

Naast een goed vermogen is het belangrijk dat de barbecue in temperatuur verstelbaar is. Bekijk of er verschillende standen op het apparaat zitten zodat je voor elk type voedsel de geschikte temperatuur kunt instellen.

Ten slotte is het belangrijk dat de barbecue gebruiksvriendelijk is. Bekijk bijvoorbeeld of de barbecue eenvoudig te verplaatsen is, of de barbecue beschikt over handige accessoires en of het apparaat eenvoudig schoon te maken is. 

Wat is de beste elektrische BBQ 2021?

Het vinden van de beste elektrische BBQ is een lastige klus. Zo zijn er tal van verschillende exemplaren en heeft elk type zo zijn voor- en nadelen. Om de aankoop wat eenvoudiger te maken kun je een model kiezen die het best uit de elektrische BBQ test is gekomen. Zo zijn de onderstaande modellen allen uitvoerig getest en geselecteerd op basis van belangrijke eigenschappen waaraan een kwalitatieve elektrische BBQ dient te voldoen.

1. Tristar BQ-2816 Barbecue

De elektrische Tristar BQ-2816 elektrische barbecue is de beste elektrische BBQ volgens de consumentenbond en volgens de elektrische BBQ test 2021. De BBQ is zowel een grill- als een bakplaat en heeft een handige regelbare thermostaat.

De Tristar barbecue kan zowel staand als op tafel gebruikt worden en heeft dankzij een geavanceerde anti-aanbak laag minder olie en boter nodig om te braden. Hierdoor heb je geen last van aangebrand eten en blijft je bakplaat langer schoon. 

Voordelen

 • Grill- en bakplaat
 • Voor tafel en staand gebruik
 • Handig te onderhouden

Nadelen

 • Geen wielen

2. Princess 112247 elektrische Barbecue

Indien je op zoek bent naar een elektrische barbecue met een groot grilloppervlak, is de Princess 112247 de beste keuze. Deze elektrische BBQ is geheel traploos instelbaar in temperatuur en is zowel te gebruiken als tafelgrill en als staand model.

De BBQ beschikt daarnaast over een handig vetopvang bakje. Hierdoor vallen vetten en sappen in het water en koelt het direct af, waardoor er geen asdeeltjes of rookwalmen op je eten komt.

Voordelen

 • Voor tafel en staand gebruik
 • Eenvoudig schoon te maken
 • Inclusief luchtrooster

Nadelen

 • Geen wielen
 • Geen deksel

3. Elektrische Barbeque Grill Garden Comfort

De elektrische barbeque grill met antiaanbaklaag en vetopvangbak van het merk Garden Comfort is een zeer goede kwaliteit elektrische BBQ. Dankzij de handige voedselplank en windscherm is de barbecue uitstekend geschikt voor het gebruik in kleine ruimtes, zoals het balkon.

De barbecue van Garden Comfort beschikt over een thermostaat met indicatorlampje en een kwalitatieve antiaanbaklaag. Daarnaast kun je het rooster eenvoudig op drie niveaus instellen, zodat je voor elk type voedsel de juiste temperatuur kunt bereiken.

Voordelen

 • Voedselplank en windscherm
 • Hoog vermogen
 • Handig in gebruik

Nadelen

 • Geen deksel
 • Geen wielen

4. De Excellent Electrics Elektrische Barbecue

De elektrische BBQ van het merk Excellent Electrics is een uitstekende BBQ. Zo beschikt het exemplaar over twee handige zijtafels, een warmhoud rooster én een extra plateau onder de onderzijde van de barbecue. Hierdoor kun je eenvoudig al je eten kwijt zonder dat veel ruimte in beslag te nemen.

De barbecue is daarnaast traploos instelbaar in temperatuur, is licht van gewicht en is zeer snel opgewarmd. 

Voordelen

 • Warmt snel op
 • Handig warmhoud rooster
 • Zijtafels en extra plateau

Nadelen

 • Geen wielen
 • Geen deksel

5. De Cecotec Elektrische Barbecue

De luxe Cecotec elektrische barbecue is een zeer geschikte keuze. De barbecue voldoet aan alle eisen waaraan een hoogwaardige elektrische barbecue dient te voldoen, zoals een krachtig vermogen en de mogelijkheid tot verschillende instellingen.

Je kunt de Cecotec BBQ eenvoudig verplaatsen met handvaten en dankzij het lichte gewicht eenvoudig optillen. De barbecue warmt daarnaast snel op en is in drie temperatuur standen verstelbaar.

Voordelen

 • Verstelbaar in drie standen
 • Eenvoudig schoon te maken
 • Biedt veel ruimte

Nadelen

 • Geen wielen
 • Geen deksel

Tags


You may also like

De Beste Kamado BBQ van 2021

De Beste Kamado BBQ van 2021
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>