augustus 11

De Beste HDMI kabel van 2021

0  reacties

Een hdmi (high-definition multimedia interface) kabel, is een aansluitkabel voor audio- en videosignalen. Je kunt de kabel bijvoorbeeld gebruiken om apparaten, zoals een computer, dvd-speler en beeldscherm te koppelen met elkaar. Tegenwoordig zijn er vele verschillende soorten hdmi kabels en heeft elk type zo zijn voor- en nadelen. Het vinden van de beste hdmi kabel is dan ook een lastige klus. Om de aankoop van een goede hdmi kabel wat eenvoudiger te maken, lees je in het onderstaande artikel meer over de belangrijke factoren waar je op moet letten bij het kopen van een hdmi kabel, en lees je wat op dit moment zoal de best geteste exemplaren zijn.

Beste HDMI kabels

Beste getest
1.LifeGoods HDMI Kabel 2.0 Gold Plated

Beste prijs / kwaliteit HDMI Kabel
2. LifeGoods HDMI Kabel 2.1 - 4K Ultra High Speed (120hz)

Beste HDMI Kabel voor 8k
3. De Drivv. Premium HDMI Kabel 2.1 - Ultra HD High Speed 8K

Beste HDMI Kabel voor 4k TV
4. 1.4 High Speed HDMI kabel - 1,5 m – Zwart

Beste goedkope HDMI kabel
5. Flores HDMI-kabel 2.1 | 8K Ultra High Speed (60hz)

Waar op letten bij het kopen van een hdmi kabel?

Om een kabel te kiezen die geschikt is voor jouw doeleinde, en een kabel te kiezen van goede kwaliteit, is het belangrijk om rekening te houden met een aantal factoren.

Bekijk ten eerste hoe lang de kabel is. De lengte van hdmi kabels varieert sterk en ligt gemiddeld tussen de 1,5 tot 3 meter. Indien je niet goed weet welke lengte je moet aanschaffen is het aan te raden om de afstand tussen de twee apparaten die je met elkaar wilt koppelen nauwkeurig te meten.

Naast de lengte speelt de snelheid van de kabel een belangrijke rol in de aankop van een hdmi kabel. De snelheid van een hdmi kabel wordt vaak uitgedrukt in hertz (hz). Hierbij geldt over het algemeen vaak dat hoe hoger het aantal hz, hoe beter de kwaliteit en hoe mooier je beeld- en geluidservaring je hebt met de kabel. Ook zie je vaak dat het aantal gigabits per seconde (GBPS) wordt aangeduid. Hierbij geldt ook dat hoger het aantal GBPS, hoe beter de kwaliteit van het beeld en geluid dat de hdmi kabel overbrengt.

Ten slotte kun je bij de aankoop van een hdmi kabel rekening houden met de prijs van de kabel. De prijs van hdmi kabels zijn zeer uiteenlopend en variëren tussen de 3 tot 20 euro.

Wat is de beste hdmi kabel?

Gezien er tal van verschillende hdmi kabels verkrijgbaar zijn is het vinden van de beste kabel vaak een lastige klus. Om de aankoop daarom wat eenvoudiger te maken kun je een kijkje nemen bij de best geteste hdmi kabels van dit moment. Onderstaande kabels zijn uitvoerig getest in de hdmi kabel test 2021 en geselecteerd op basis van prestatie, functionaliteit en budget. Daarnaast voldoen de onderstaande kabels aan strenge kwaliteitsvoorwaarden en zijn de kabels allen veilig te gebruiken

1.LifeGoods HDMI Kabel 2.0 Gold Plated

De gold plated HDMI-kabel van LifeGoods is een kabel die geschikt is voor vele soorten hdmi apparaten. De kabel is dan ook de beste hdmi kabel volgens de consumentenbond en scoort ook zeer hoog in de hdmi kabel test 2021. De kabel is van hoge kwaliteit en kan gebruikt worden voor Full HD 1080p, 3D, 4K (60 Hz), Ethernet en Audio Return Channel.

Naast dat de gold plated HDMI-kabel van LifeGoods zeer veelzijdig en van hoge kwaliteit is, biedt de kabel een zeer snelle overdrachtsnelheid van maar liefst 18GBPS. Hierdoor levert de kabel een optimale prestatie en superieure weergave.

Voordelen

 • Geschikt voor vele hdmi apparaten
 • Zeer hoge snelheid

Nadelen

 • Geen

2. LifeGoods HDMI Kabel 2.1 - 4K Ultra High Speed (120hz)

Indien je op zoek bent naar een hdmi kabel met de laatste technologische ontwikkelingen, dan is de LifeGoods hdmi kabel 2.1 de beste koop hdmi kabel voor jou. Deze geavanceerde kabel beschikt namelijk over de allernieuwste HDMI 2.1 technologie, en biedt daardoor de optimale ondersteuning aan maximaal 48 Gbps.

Dankzij de snelle overdracht van deze hdmi kabel biedt de kabel een optimale prestatie en ultra scherm resolutie.

Voordelen

 • Zeer hoge overdrachtssnelheid
 • Geschikt voor vrijwel elk hdmi apparaat
 • Sterk buigzame PVC behuizing

Nadelen

 • Redelijk prijzig

3. De Drivv. Premium HDMI Kabel 2.1 - Ultra HD High Speed 8K

Met de hdmi kabel van Drivv. haal je een zeer snelle en kwalitatieve kabel in huis. De Premium hdmi kabel 2.1 voldoet aan alle eisen waaraan een hoogwaardige hdmi kabel dient te voldoen en zorgt daardoor voor een optimale geluids- en beeldondersteuning.

De Drivv. hdmi kabel beschikt over een overdrachtssnelheid van 48Gbps en heeft een lengte van maar liefst 2 meter. De kabel is daarnaast gemaakt van stevige materialen en een flexibele draad.

Voordelen

 • Zeer hoge overdrachtssnelheid
 • Geschikt voor vrijwel elk hdmi apparaat
 • eARC ondersteuning

Nadelen

 • Redelijk prijzig

4.1.4 High Speed HDMI kabel - 1,5 m – Zwart

Op zoek naar een zeer betaalbare hdmi kabel? Dan is deze 1.4 High Speed hdmi kabel een goede keuze voor jou. De 1,5 meter lange kabel is gemaakt van hoogwaardige materialen en zorgt voor een betrouwbare signaaloverdracht.

De kabel kan +100MB/s overdrachtssnelheden behalen en is dankzij het flexibele materiaal goed beschermd tegen knikken.

Voordelen

 • Zeer goedkoop
 • Sterke materialen

Nadelen

 • Minder hoge overdrachtssnelheid dan andere modellen

5. Flores HDMI-kabel 2.1 | 8K Ultra High Speed (60hz)

De Flores hdmi kabel 2.1 is de beste hdmi kabel voor mensen die graag een zeer lange hdmi kabel zoeken. Zo is deze kabel beschikbaar in een lengte van maar liefst 3 meter.

Naast de lange lengte van de kabel voldoet de Flores hdmi-kabel 2.1 aan alle eisen waaraan een goede hdmi kabel dient te voldoen. De kabel beschikt over ultra high speed van 60hz en is geschikt voor vrijwel alle hdmi apparaten. Ook biedt de kabel de juiste ondersteuning voor eARC en Game mode en biedt de kabel dankzij HDMI 2.1 technologie de best mogelijke kwaliteit.

Voordelen

 • Hoge overdrachtssnelheid
 • Zeer lange lengte

Nadelen

 • Geen

Tags


You may also like

De Beste Elektrische BBQ van 2021

De Beste Elektrische BBQ van 2021
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>