augustus 11

De Beste Kamado BBQ van 2021

0  reacties

Een kamado (japans voor ‘kachel’ of ‘fornuis”) BBQ is een keramische BBQ die je kunt gebruiken om te grillen, voor slow cooking, smoken en voor warm roken. Ook kun je een kamado BBQ gebruiken om pizza’s en brood mee te bakken. Een kamado BBQ is dus zeer veelzijdig. Maar wat is de beste kamado BBQ van dit moment? En waar moet je zoal op letten bij het kopen van een goede kamado BBQ? Het antwoord op deze vragen lees je in de onderstaande tekst.

Beste Kamado BBQ's

Beste getest
1. Big green Egg - Large – Compleet

Beste prijs / kwaliteit Kamado BBQ
2. Patton - Kamado 21" - Premium Black

Beste grote Kamado BBQ
3. Kamado BBQ - Grill Care - Serie 2021

Beste kleine kamado BBQ 
4. AG Kamado Houtskoolbarbecue - 26,5 cm

Beste tafelmodel kamado BBQ
5. Patton Kamado 15" - keramisch - Tafel model

Waar op letten bij het kopen van een Kamado bbq?

De Kamado BBQ is momenteel erg populair. Er zijn dan ook veel verschillende modellen beschikbaar waar je uit kunt kiezen. Om een goed exemplaar te kiezen is het belangrijk om rekening te houden met een aantal factoren.

Ten eerste is het belangrijk om te kijken wat voor type formaat kamado BBQ je wilt. Hoe groter de barbecue, hoe groter het grill oppervlak vaak is. Dit is met name van belang wanneer je de barbecue wilt gebruiken voor grote groepen, of meerdere gerechten tegelijkertijd wilt bereiden met de BBQ.

Naast het formaat kun je kijken naar wat voor functies en eigenschappen het apparaat heeft. Zo zijn er speciale barbecues waarmee je zeer eenvoudig de temperatuur kunt instellen, barbecues met meegeleverde accessoires en barbecues die beschikken over verschillende verwarm zones.

Ten slotte is het budget ook een belangrijke overweging in de aanschaf van een kamado BBQ. De prjizen van kamado bbq’s variëren enorm en kunnen gemiddeld variëren tussen de 200 en 1000 euro. Bekijk daarom van te voren wat jouw budget is en kies een kamado BBQ binnen jouw gewenste prijsklasse. 

Wat is de beste Kamado bbq?

Het vinden van de beste koop kamado BBQ is een lastige opgave. Om de zoektocht wat eenvoudiger te maken kun je daarom een kijkje nemen bij de beste kamado bbq modellen van dit moment.

Onderstaande barbecue modellen zijn uitvoerig getest in de kamado BBQ test 2021 en geselecteerd op basis van belangrijke eisen waaraan een goede kamado BBQ dient te voldoen. Zo zijn de onderstaande modellen geselecteerd op basis van gebruiksgemak, prestatie en levensduur.

1. Big green Egg - Large – Compleet

De Big Green Egg 'Essential' kamado BBQ is een grote (46 cm diameter) BBQ met tal van voordelen en meegeleverde accessoires. De BBQ is dan ook de beste kamado BBQ volgens de consumentenbond.

De Big Green Egg kamado BBQ is stevig, verrijdbaar en heeft een handige houder voor de halve keramische stenen (hitteschild). Ook kun je eenvoudig de kook opstelling aanpassen, waardoor je twee warme zones kunt creëren, bijvoorbeeld om indirect en direct te kunnen garen. Ten slotte is de Big Green Egg kamado BBQ samengesteld van hoge kwaliteit materialen en biedt het apparaat daardoor een zeer lange levensduur.

Voordelen

 • 2 halve keramische stenen
 • Verschillende warmte zones
 • Met wielen

Nadelen

 • Geen zijtafel
 • Zeer prijzig

2. Patton - Kamado 21" - Premium Black

De Patton kamado BBQ is een zeer goede kwaliteit BBQ. Naast dat deze premium BBQ gemaakt is van goede kwaliteit materialen en een strakke afwerking heeft, beschikt de BBQ over tal van handige toevoegingen en accessoires.

Zo heeft de Patton kamado BBQ een Bluetooth III kerntemperatuur meter, en een tweevoudige LED verlichting. Ook heeft de BBQ een high-end full colour LED touchscreen, waarmee je op de BBQ gemakkelijk op afstand kunt monitoren met jouw telefoon en/of tablet.

Voordelen

 • Groot grilloppervlak
 • Tweevoudige LED verlichting
 • Hoogwaardig geglazuurd industrieel keramiek

Nadelen

 • Zeer prijzig

3. Kamado BBQ - Grill Care - Serie 2021

Ben je opzoek naar een zeer grote kamado BBQ waarmee je zowel kunt grillen, barbecueën als mee kunt bakken? Dan is de kamado BBQ Grill care serie 2021 een zeer goede keuze voor jou. Deze BBQ met een diameter van 52 is zeer geschikt voor groepen en voor het bereiden van bijvoorbeeld meerdere gerechten.

De BBQ is gebruiksvriendelijk, beschikt over een deksel en is voorzien van twee bamboo werkbladen aan beide zijden. Hierdoor kun je eenvoudig al jouw spullen kwijt tijdens het barbecueën.

Voordelen

 • Bamboe werkbladen
 • Handige accessoires
 • Hoge kwaliteit

Nadelen

 • Zeer zwaar

4.AG Kamado Houtskoolbarbecue - 26,5 cm

De AG kamado houtskoolbarbecue is ideaal voor direct en indirect grillen, koken én roken. De barbecue is compact en daardoor eenvoudig te verplaatsen. Dankzij de handige thermometer in de deksel, zorg je met deze barbecue altijd voor de perfecte temperaturen.

De AG barbecue is gemaakt van hittebestendig keramiek en beschikt over een hoogwaardige vuurvaste binnenkant. Hierdoor kun je eenvoudig de temperatuur regelen en temperaturen bereiken tussen de 110-370 graden.

Voordelen

 • Verend klapdeksel
 • Geïntegreerde thermometer

Nadelen

 • Redelijk klein grill oppervlak

5. Patton Kamado 15" - keramisch - Tafel model

De Patton Kamado 15 beschikt over een XL deksel thermometer, waardoor je de temperatuur in de Kamado altijd eenvoudig en helder kunt aflezen. Het voordeel van deze kamado BBQ is dat je de barbecue zowel staand, als tafelmodel kunt gebruiken. De BBQ is gemaakt van hoogwaardig geglazuurd industrieel (cordoriet) keramiek, waardoor de BBQ bestand is tegen zeer hoge temperatuur en een uitstekende levensduur heeft.

De BBQ beschikt over twee stevige handgrepen, een stabiel onderstel en een deksel die de warmte uitstekend vasthoudt. Daarnaast beschikt de barbecue over een grillrooster met een scharnierend deel. Hierdoor kun je tijdens het grillen gemakkelijk wat houtskool toevoegen zonder dat je hiervoor het volledige grillrooster hoeft af te nemen.

Voordelen

 • Zeer hoogwaardig materiaal
 • Geschikt als tafelmodel
 • Grill met scharnieren

Nadelen

 • Redelijk klein grill oppervlak

Tags


You may also like

De Beste Elektrische BBQ van 2021

De Beste Elektrische BBQ van 2021
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>