• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Media
  • /
  • De top 5 beste management boeken in 2019 die jij moet lezen!

Ook als je niet van lezen houdt, is het slim om je toch eens in managementboeken te gaan verdiepen. Managementboeken gaan, zoals je mag verwachten, over het managen van situaties. Je moet daarom ook niet denken aan een verhaal over die suffige afdelingschef die je ooit op je eerste baantje boven je had staan.

Denk aan mensen die echt iets meegemaakt en bereikt hebben in het leven. De dingen die zij door schade en schande hebben geleerd, brengen ze op jou over in hun boeken. Dat maakt de boeken ook zo waardevol. Alleen al om die reden is het aantrekkelijk om de beste managementboeken van dit moment te lezen. Dit is de top 5.

1. Niet te breken

 
Bovenaan de lijst van beste managementboeken 2019 vind je Niet te breken. Een boek over de Special Forces is natuurlijk altijd wel fijn leesvoer. Als je niet zo’n lezer bent, dan is dit juist een onderwerp waar je je wel in kunt verliezen. Auteur Sander Aarts was ruim zestien jaar onderdeel van de Special Forces van het Nederlandse leger. Zonder ook maar een moment ertussenuit te knijpen. 

Je kan je dus wel voorstellen dat Aarts het één en ander heeft meegemaakt. Al die lessen, geleerd in de moeilijkste situaties waar een mens maar in kan zitten, brengt hij op jou over in dit boek. Het boek richt zich daarbij vooral op het krijgen en behouden van de juiste mentaliteit. Wie dat heeft, kan alles voor zichzelf en voor anderen mogelijk maken. De lessen van Aarts zijn bovendien ook nog eens zo in het dagelijks leven toe te passen.

Niet te breken
5/5

Sander Aarts (1979) heeft de zwaarste militaire opleidingen in Nederland voltooid. Hij heeft zestien jaar lang aaneengesloten operationeel gediend bij de Special Forces en is voor zijn verdiensten benoemd tot ridder in de orde van Oranje-Nassau met zwaarden. Hij richtte in 2017 na zijn eervol ontslag de Unbreakable Academy op en geeft trainingen persoonlijke groei en teamontwikkeling. Sander is vader van Nikki, Tom en Tess. Hij woont samen met zijn vrouw Natasja in Nieuw-Vennep.

2. Grip

Ook de nummer 2 op de lijst van beste managementboeken is van Nederlandse hand. Auteur Rick Pastoor schreef Grip. Pastoor is één van de mensen achter Blendle, het journalistieke platform. 

Daar gaat zijn boek echter niet echt over. Het gaat vooral over het feit dat je op jonge leeftijd na je studie in een werkomgeving komt waar je eigenlijk totaal niet op voorbereid bent. 

Met zijn tips die je direct kan toepassen, leer je omgaan met bijvoorbeeld voortdurend bereikbaar zijn of moeten zijn. Of het managen van een overvolle agenda. Hoe kan je dit oplossen en toch ook oog voor je eigen plannen hebben? Met zijn eigen werkmethode, GRIP, heeft Pastoor geleerd hoe je de zaak altijd in eigen hand houdt. Die methode kan ook jij toepassen na het lezen van dit boek. Zo haal je meer uit je werkweek terwijl je ook nog eens meer rust en tijd hebt.

Grip
4.5/5

Rick Pastoor (1988) is de binnenbaas van het journalistieke platform Blendle. Achter de schermen is hij eindverantwoordelijk voor de diensten die het bedrijf de afgelopen jaren lanceerde. Blendle is inmiddels een internationaal bekend journalistiek platform met miljoenen gebruikers. Rick kwam op zijn vijfentwintigste binnen als programmeur en heeft nu de leiding over het snelgroeiende team. Door de jaren heen ontwikkelde hij zijn eigen werkmethode, die inmiddels vele volgers heeft, en die presenteerde hij in zijn eerste boek ‘GRIP’.

3. Rich Dad Poor Dad

Dat dit een lijst van beste managementboeken van dit moment betreft, betekent natuurlijk ook dat er ruimte voor een echte klassieker is. Zeker wanneer die klassieker opnieuw onder de aandacht is gekomen. Dat is het geval bij Rich Dad Poor Dad. 

Deze personal finance klassieker uit 1997 is nog altijd het bestverkochte boek ooit als het gaat om hoe je optimaal met je persoonlijke financiële situatie moet omgaan. Het boek gaat vooral in op hoe je slim investeert. Het verschil tussen werken voor je geld en je geld het werk laten doen wordt wel heel duidelijk wanneer je dit boek leest. 

Zoals je ook leert hoe je rijk kan worden zonder een hoog inkomen te hebben. Schrijver Robert Kiyosaki weet deze mythe namelijk vakkundig te ontkrachten. De lessen komen van zijn eigen vader en de vader van zijn beste vriend. Twee totaal verschillende visies die samen zijn eigen visie vormden. Aantrekkelijk in het Engels, maar ook vertaald te krijgen.

Rich Dad Poor Dad
4/5

April 2017 marks 20 years since Robert Kiyosaki’s Rich Dad Poor Dad first made waves in the Personal Finance arena. It has since become the #1 Personal Finance book of all time… translated into dozens of languages and sold around the world. Rich Dad Poor Dad is Robert’s story of growing up with two dads his real father and the father of his best friend, his rich dad and the ways in which both men shaped his thoughts about money and investing.

4. Een werkweek van 4 uur

Onder de recente managementboeken zit ook een boek dat flink wat stof heeft doen opwaaien. Een werkweek van 4 uur klinkt immers natuurlijk niet geloofwaardig. Toch weet auteur Tim Ferriss je in iets meer dan 400 pagina’s uit te leggen hoe dit allemaal mogelijk is. 

De lessen van Ferriss zorgen ervoor dat de 9-tot-5-mentaliteit voorgoed tot het verleden gaat behoren. Daarvoor in de plaats komt iets heel anders, namelijk een rijk leven zonder noemenswaardige inspanning te hoeven doen.

 Dit is natuurlijk de droom van iedere man. Lekker kunnen doen en laten waar je zin in hebt, maar toch gewoon meer dan voldoende verdienen. Sterker nog, Ferriss stelt zelfs dat een maandsalaris in de tienduizenden euro’s gewoon mogelijk is om te bereiken met deze methode. Je hebt niet alleen kortere werkweken, maar kan ook veel eerder stoppen. Pas je de methode toe, dan kan je gaan pensioneren wanneer jou dat uitkomt.

Een werkweek van 4 uur
3.5/5

Vergeet het oude concept van hard werken tot aan je pensioen en stel je spannende levensplannen niet uit Vraag Timothy Ferriss wat hij aan het doen is, en de kans is groot dat je als antwoord krijgt: ‘skiën in de Andes’, ‘duiken in Panama’ of ‘tangodansen in Buenos Aires’. Ferriss heeft namelijk het achterhaalde idee van ‘eerst werken, dan leven’ ingeruild voor een rijk leven in het hier en nu. Niet geld stelt je daartoe in staat, maar de nieuwe economische factoren tijd en mobiliteit.

5. Durf te leiden

Natuurlijk gaan managementboeken vooral ook gewoon over leiderschap. Eén van de boeken die op dit moment hoge ogen gooit op dit vlak is Durf te leiden van Brené Brown. Wil je echt leiderschap tonen? Dan doe je dat met moed en met je hart. Dat is de boodschap die Brown voor je heeft in dit boek. 

Die kennis komt niet zomaar uit de lucht vallen. De auteur deed maar liefst meer dan twintig jaar onderzoek naar verschillende zaken. Hoe zit het bijvoorbeeld met emoties en betekenis geven aan je leven? En wat kan je leren als je zeven jaar lang met leiders en cultuurveranderaars optrekt? Al die zaken komen aan de orde in het boek Durf te leiden. De lessen uit het onderzoek worden ook nog eens gekoppeld aan persoonlijke ervaringen van de auteur, waardoor je een nog beter beeld krijgt hoe ook jij hiermee aan de slag kan gaan.

Durf te Leiden
3/5

Het boek Durf te leiden van Brené Brown gaat over echt leiderschap: vanuit het hart en vol moed, en hoe we dat in de praktijk kunnen brengen. Brené Brown heeft de afgelopen twintig jaar onderzoek gedaan naar de emoties en ervaringen die betekenis geven aan ons leven, en werkte de afgelopen zeven jaar nauw samen met leiders en cultuurveranderaars over de hele wereld. Ze ontdekte dat allerlei bedrijfstakken, van kleine start-ups tot Fortune 50-bedrijven, met dezelfde vraag worstelen: “Hoe ontwikkelen we moediger leiders en hoe verankeren we moed en durf in onze bedrijfscultuur?’

Dit was een greep uit de beste management boeken van 2019 dit moment. Er is aanbod genoeg. Nog lastig om een keuze te maken uit de beste misdaad boeken. In het ergste geval moet je ze allemaal lezen. Mocht je nog op zoek zijn naar meer Nederlandse Misdaad boeken, check dan hier het totale overzicht van Bol.com!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>